Κορυφαίοι ποδηλάτες κάνουν πετάλι μέσα και γύρω από τα Λεύκαρα

Μετά από μήνες προετοιμασιών των διοργανωτών του Cyprus Sunshine Cup, όλα είναι έτοιμα για τους 200 κορυφαίους ξένους και Κύπριους ποδηλάτες, οι οποίοι ρίχνονται στη μάχη την Πέμπτη (26/02), με τη διεξαγωγή της ατομικής χρονομέτρησης 5,6 χλμ. γύρω από τα Λεύκαρα.

 


Article featured image
Article featured image

Ο σπουδαίος διεθνής ποδηλατικός αγώνας αρχίζει, με Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές να ρίχνονται στη μάχη του τετραήμερου εθνικού μας αγώνα.

Στις 12.15 το μεσημέρι της Πέμπτης (26/02) ξεκινά η δράση με τους Εφήβους και Μάστερς (ηλικίες 30+) να μπαίνουν στη διαδρομή των Λευκάρων, σε μια μικτή επιφάνεια ασφάλτου και χώματος. Στη 13.45 θα ξεκινήσει η κατηγορία των ελίτ Ανδρών και Γυναικών, με κάποια από τα σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας ποδηλασίας να δίνουν το παρών τους στα δρομάκια των Λευκάρων.

Στη διαδρομή της 1ης μέρας οι ποδηλάτες θα εκκινούν ένας-ένας και θα ακολουθούν μια κυκλική διαδρομή που θα ξεκινά από το κέντρο των Λευκάρων, θα φτάνει στο εκκλησάκι του Σταυρού, ακολούθως θα κατεβαίνει προς τον Κάτω Δρυ και θα επιστρέφει στον χώρο της εκκίνησης. Το πρώτο χιλιόμετρο περνάει από τα σοκάκια των Λευκάρων, σε μια πραγματικά όμορφη διαδρομή για τους θεατές. Ο χρόνος που θα καταγράψουν την 1η μέρα οι συμμετέχοντες θα κρίνει και τη θέση εκκίνησης των επόμενων ημερών.

Το Cyprus Sunshine Cup είναι μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις Mountain Bike διεθνώς, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλάτου (UCI) να την περιλαμβάνει στην κατηγορία HC, την ψηλότερη βαθμίδα στο ετήσιο καλεντάρι της. Ο τετραήμερος αγώνας Αυξέντεια θα διεξαχθεί σε Λεύκαρα, Λυθροδόντα και Καπέδες, ενώ ο μονοήμερος (στις 8 Μαρτίου) στην Αρχαία Αμαθούντα.

Συνέντευξη Τύπου με Ολυμπιονίκη

Το μεσημέρι της Τετάρτης (25/02), στο Οινοποιείο Χριστούδια στον Κάτω Δρυ, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του αγώνα. Το παρών τους έδωσαν ο Γερμανός Ολυμπιονίκης και αργυρός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2013, Manuel Fumic καθώς και ο Κύπριος πρωταθλητής Μάριος Αθανασιάδης.

 



Ο Manuel Fumic δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Οι κορυφαίοι του κόσμου είναι εδώ και ήρθα για να επιστρέψω σε ρυθμούς αγώνα. Ήρθα πρώτη φορά στην Κύπρο το 2005 και είμαι μεγάλος φαν του νησιού, η Κύπρος έχει πλούσια κουλτούρα. Ως ποδηλάτης έχω πάει σε πολλά νησιά και μου αρέσει να εξερευνώ την κουλτούρα, το φαγητό».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Νάκης Μιχαηλίδης, δήλωσε: «Είχαμε το όραμα να κάνουμε αγαπητούς αγώνες στην Ευρώπη και έχουμε καλά αποτελέσματα. Οι αγώνες αναβαθμίζονται συνεχώς και αποτελεί πόλος έλξης μεγάλων αθλητών».

Ο Δήμαρχος Λευκάρων, Σάββας Ξενοφώντος, τόνισε πως «από την πλευρά μας κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε, στην υπηρεσία των διοργανωτών είναι οι εγκαταστάσεις μας και εθελοντές. Είναι τιμή για το Δήμο μας που ο αγώνας διεξάγεται στην περιοχή μας».

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου, οι Fumic και Αθανασιάδης, μαζί με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, έκαναν το τουρ του Οινοποιείου Χριστούδια και μεταξύ άλλων έμαθαν το μυστικό της παρασκευής του παλουζέ.

Οι συμμετέχοντες

Το start list του Sunshine Cup ηγούνται οι δύο χρυσοί Ολυμπιονίκες του Λονδίνου στο Cross Country, Jaroslav Kulhavy και Julie Bresset. Στον εθνικό μας αγώνα θα συμμετάσχουν επιπλέον η Gunn-Rita Dahle-Flesjaa (χρυσή Ολυμπιονίκης το 2004), η Annika Langvad (τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Mountain Bike Marathon), η Kathrin Stirnemann (παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Cross Country Eliminator), η Pauline Ferrand-Prevot (παγκόσμια πρωταθλήτρια δρόμου και cyclocross). Επιστρέφουν, επίσης, οι περσινοί νικητές Fabian Giger και Jolanda Neff.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα, στο www.cyclingcy.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ