Στα βαθιά... για τα ζώα [We Legion Run for PAWS!]

Στο 2ο και πολυαναμενόμενο Legion Run, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Απριλίου, μια εξαμελής ομάδα εθελοντών του PAWS-Protecting Animals Without Shelter, με σλόγκαν We Legion Run for PAWS! θα περάσει κυριολεκτικά μέσα από φωτιά, πάγο και λάσπη με στόχο να μαζέψει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί για να στηρίξει τα αδέσποτα που είναι υπό την προστασία του συνδέσμου ψάχνοντας μια καλύτερη ζωή.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή τη στιγμή, περισσότερα από 200 σκυλιά προωθούνται μέσω του συνδέσμου, ενώ τα αδέσποτα, όχι μόνο λόγω της ανεύθυνης νοοτροπίας μας, αλλά και πλέον λόγω της οικονομικής κρίσης, πληθαίνουν καθημερινά. Υπολογίζεται ότι πάνω από 3000 αδέσποτα και εγκαταλελειμμένα υγιή σκυλιά είναι σε καταφύγια σε όλη την Κύπρο, ενώ ο αριθμός των αδέσποτων σε όλο το νησί υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει και τις 170 000 ετησίως.

Έτσι, η ομάδα του PAWS θα προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει τις χιλιάδες ατόμων που θα βρεθούν στο Legion Run δηλώνοντας ότι η ευημερία των ζώων και η μείωση του υπερπληθυσμού των αδέσποτων χρειάζεται δράση και υπεύθυνη στάση από όλους μας.


Υιοθέτησε, μην αγοράζεις! Στείρωσε! Κατάγγειλε την κακοποίηση και την εγκατάλειψη!


Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο P.A.W.S. (Protecting Animals Without Shelter, Αρ. Μητρώου: 3768) λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2012 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίζεται οικονομικά μόνο από εισφορές και έσοδα από εκδηλώσεις. Στόχοι του είναι η εξάλειψη του φαινομένου της κακοποίησης και της εγκατάλειψης, η εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, πρακτικοί τρόποι μείωσης του υπερπληθυσμού των αδέσποτων (στείρωση και τοποθέτηση μικροτσίπ), καθώς επιμορφωτικές δράσεις. Από τη μέρα της ίδρυσής του ο σύνδεσμος βρήκε μόνιμο σπίτι για πάνω από 1000 σκύλους και πάνω από 50 γάτες. Από αυτούς 400 σκύλοι υιοθετήθηκαν στο εξωτερικό.

Μπορείτε να στηρίξετε με όποιο ποσό μπορείτε την προσπάθεια της ομάδας ΕΔΩ:

Όλοι οι χορηγοί θα αναφερθούν στην ιστοσελίδα του συνδέσμου www.pawscy.com, καθώς και στη σελίδα του συνδέσμου στο facebook PAWS - Protecting Animals Without Shelter. Όσοι  στηρίξουν με χορηγίες από 50 ευρώ και άνω θα αναγράφονται στα μπλουζάκια που θα φοράνε οι εθελοντές τη μέρα αυτή, ειδικά σχεδιασμένα από τη γραφίστρια Ιωάννα Κανάρη Παπαδοπούλου.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ