Το ευρώ άλλαξε πρόσωπο [έχει «φορέσει» τον Φελίπε]

Δεν άλλαξε μόνο ο βασιλιάς στην Ισπανία αλλά και τα ευρώ. Συγκεκριμένα, αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησαν νέα ευρώ με την προσωπογραφία του νέου πλέον βασιλιά Φελίπε, σχεδόν οκτώ μήνες μετά την παραίτηση τού Χουάν Κάρλος στο όνομα της «ανανέωσης της μοναρχίας», τον περασμένο Ιούνιο.

 


Article featured image
Article featured image

Στα νομίσματα των ενός και δύο ευρώ εικονίζεται ο 47χρονος βασιλιάς, σε μία πόζα παρόμοια με εκείνη του πατέρα του στα πρώτα ισπανικά ευρώ που πρωτοκυκλοφόρησαν το 1999.


Περίπου τέσσερα εκατομμύρια νέα κέρματα με την προσωπογραφία του βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε κόπηκαν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την El Pais.


Τα παλιά νομίσματα θα εξακολουθήσουν να έχουν ισχύ στην ευρωζώνη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας, όμως σταδιακά θα αποσυρθούν.

Περίπου τέσσερα εκατομμύρια νέα κέρματα κόπηκαν τον Ιανουάριο, μετά την έγκριση του αρμόδιου τμήματος του υπουργείου Οικονομικών της χώρας στα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais.

Για τους συλλέκτες νομισμάτων, μία ειδική έκδοση με τον επί 39 έτη βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος κυκλοφόρησε στα τέλη του 2014.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ