Συναίσθημα και όχι τόσο ρεαλιστική αποτύπωση [Η Μαρία Χρυσοστόμου εκθέτει στο Γρανάζι]

Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στους πίνακές της θα δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως η Μαρία Χρυσοστόμου είναι κάτω των 25. Κι όμως, πρόκειται για μια νεαρή ζωγράφο η οποία αυτό το διάστημα πραγματοποιεί την πρώτη της ατομική έκθεση στο Γρανάζι στη Λευκωσία.

 


Article featured image
Article featured image

Αν είχες περάσει από το τελευταίο Flying Away Festival, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο γήπεδο του Ορφέα, ίσως θα έχεις πέσει πάνω στα μεγάλα σε διαστάσεις έργα της με το πολύ ιδιαίτερο στυλ.

Η Μαρία φτιάχνει ως επί το πλείστον πορτραίτα ατόμων, από λάδι και ακρυλικό, δίνοντας έμφαση όχι τόσο στην ρεαλιστική αποτύπωσή τους αλλά στο συναίσθημα. Πινέλα και σπάτουλα είναι τα «εργαλεία» της.

Εφόδια για την ίδια αποτελούν σαφώς και τα μαθήματα ζωγραφικής που παρακολούθησε πλάι στους Έλληνες εικαστικούς Αγγελικἠ Κούρκουλου (2012-2013) και Κωνσταντίνο Κομνηνό (2011).

«Η όψη είναι ο καθρέφτης της ψυχής και τα μάτια δείχνουν τις προθέσεις της. Με μια ματιά θα δεις πολλά αλλά θα νοιώσεις λίγα. Άνοιξε την ψυχή σου για να δεις λίγα αλλά να νοιώσεις πολλά. Ξέχνα τα χρώματα και τόλμησε να τους κοιτάξεις μέσα στην πηγή. Και αυτοί θα σε αφήσουν να νοιώσεις, να συνομιλήσεις μαζί τους, να σε οδηγήσουν στα δύσβατα μονοπάτια της ψυχής τους και, γιατί όχι, της δικής σου».

Με αυτά τα λίγα λόγια η ίδια μας προσκαλεί την Πέμπτη 5 Μαρτίου, στις 19.00, να δούμε από κοντά την τέχνη της.

Η έκθεση στο Γρανάζι θα διαρκέσει ως τις 30 Μαρτίου.

 



 

«Γρανάζι»

Λεωφόρος Αγίων Ομολογητών 14, Αγίοι Ομολογητές, Λευκωσία.

Τηλέφωνο 22681660

Fb : Granazi Art space





 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ