Μετά τις selfies ήρθαν οι... relfies

Η νέα μόδα στις φωτογραφίες, ακούει στο όνομα «relfies» και πρόκειται για φωτογραφίες που απεικονίζουν ένα ερωτευμένο ζευγάρι.


Article featured image
Article featured image

Η λέξη «relfies», βγαίνει από τις λέξεις relationship και selfie.

Σύμφωνα με κάποιους ερευνητές, ενώ οι κοινές φωτογραφίες που ανεβάζει ένα ζευγάρι στο διαδίκτυο αποτελούν ένα σημάδι ότι η σχέση τους είναι «δυνατή», τα πολλά «relfies» όμως, μπορεί να καταντήσουν πολύ κουραστικά για τους φίλους του ζευγαριού.

Ο Dr. Benjamin Lee από το πανεπιστήμιο του Haverford δημοσίευσε τη μελέτη του στο επιστημονικό έντυπο Personal Relationships. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που μελετά τη σχέση των φωτογραφιών ενός ζευγαριού και το πώς επηρεάζουν αυτές τους διαδικτυακούς φίλους αυτού.

«Συνήθως οι άνθρωποι πιστεύουν πως όταν ανεβάζουν κοινές φωτογραφίες με τον/την αγαπημένο/η τους, οι άλλοι θα πιστέψουν ότι βρίσκονται μέσα σε μια υγιή και καλή σχέση. Το αίσθημα αυτό ενισχύεται αν μάλιστα αλλάξουν το status τους σε «είμαι σε σχέση» ή αν μιλούν για τη σχέση τους στο Facebook» ανέφερε ο ερευνητής μιλώντας στη Daily Mail.

«Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος οι πολλές "αγάπες" και οι "κοινές δηλώσεις απόλυτου έρωτα" να κουράσουν τους φίλους σας» πρόσθεσε ο ίδιος.

rel7

Η ομάδα των ερευνητών δημιούργησε ψεύτικα προφίλ στο Facebook και ζήτησε από 100 άτομα να αξιολογήσουν πόσο ευτυχισμένα έκριναν τα ζευγάρια και τη σχέση τους, καθώς επίσης και το αν τους άρεσαν γενικότερα βάσει των ανακοινώσεων που ανέβαζαν στα προφίλ τους.

Σύμφωνα με τον Dr Lee τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι ενώ αρχικά οι εθελοντές έκριναν θετικά τα status των υποτιθέμενων ζευγαριών και πίστεψαν ότι η σχέση τους έπρεπε να είναι πολύ δυνατή, σύντομα άλλαξαν άποψη.

«Διαπιστώσαμε ότι όσο πιο πολλά αποκαλύπτει ένα ζευγάρι για τη μεταξύ του σχέση, τόσο λιγότερο αρεστό γίνεται στους τρίτους» δήλωσε ο Dr Lee.

Μήπως την επόμενη φορά που τραβήξετε ένα «relfie»... να το κρατήσετε για τον εαυτό σας; 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ