Only in Cyprus [5 εικόνες μιας Κύπρου που... μας κάνει να χαμογελάμε]

Δεν ξέρω αν «σαν την Κύπρο εν έσιει», σίγουρα όμως είναι κάποιες εικόνες που μας κάνουν να γελάμε (ή έστω να χαμογελάμε) με την ψυχή μας. Στην πόλη, στα χωριά, στον δρόμο ή και στη μέση του πουθενά…

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί να εξευρωπαϊστήκαμε (ή τουλάχιστον προσπαθούμε να το κάνουμε), παρ’ όλα αυτά κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ. Κάποια πράγματα που μας θυμίζουν τις ρίζες, τις καταβολές και τις αγνές προθέσεις ορισμένων ανθρώπων του νησιού.

Πέραν από την μπαγαμποντιά των πολιτικών και άλλων δημοσίων προσώπων, τις λαμογιές και την κουτοπονηριά, είναι και κάποιες άλλες συνήθειες, «άσιλα κυπριακές», οι οποίες είναι τόσο αθώες και γίνονται χωρίς κανένα κίνητρο και αβίαστα, που μόνο χαμόγελο μπορούν να σου προκαλέσουν.

Πας, για παράδειγμα, στο δρόμο και ξαφνικά βλέπεις μπροστά σου, στα 100 μέτρα, ένα κοπάδι να διασταυρώνει. Δεν πτοείσαι και δεν εκνευρίζεσαι καθόλου. «Have a break!» λες στον εαυτό σου και αμέσως βγάζεις το κινητό για φωτογραφία. Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε σε ένα δρόμο κοντά στην Αρχιμανδρίτα και η δεύτερη κοντά στη Σαλαμιού (και τα δυο χωριά είναι στην πανέμορφη ορεινή Πάφο).

 



 



Ή κατηφορίζεις για Πολύστυπο, από τη Μαδαρή, και ξαφνικά βλέπεις ένα κινητό «mall» στη μέση του πουθενά. Ο κύριος Πολυβής είναι, ο οποίος πουλά την πραμάτεια του στους περαστικούς -χρόνια τώρα. Από βελόνια μέχρι… ότι μπορείς να φαντατείς. Τι ωραία η εικόνα με τους πλανόδιους στα χωριά!

 





 

Την ίδια εικόνα συναντήσαμε και στην Τραχυπέδουλα μόνο που εκεί η κατάσταση είχε εμπορευματοποιηθεί λιγάκι παραπάνω από το κανονικό.

 





 

Τέλος, αν αναρωτιέσαι ακόμα που παραπέμπει η αρχική εικόνα του άρθρου, ή καλύτερα ποιος είναι αυτός που κάνει όλα αυτά τα πράγματα με μόνο €1, δες την πιο κάτω φωτογραφία και θα καταλάβεις. Όμοδος, κεντρική πλατεία, έξω ακριβώς από την εκκλησία του Σταυρού. Σου λέει κάτι;

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ