Είναι μόλις 10 μηνών αλλά ζυγίζει 20 κιλά

Την προσοχή όλων έχει τραβήξει η Aliya Saleem από το Jharkhand της Ινδίας για το δυσανάλογα μεγάλο της βάρος σε σχέση με την ηλικία της.


Article featured image
Article featured image

Η Aliya γεννήθηκε πριν από 10 μήνες και από τότε ήταν ένα τροφαντό μωρό. Το βάρος της ως νεογέννητη ήταν 4 κιλά, αλλά τώρα πια, αντιστοιχεί σε εκείνο ενός εξάχρονου κοριτσιού. Συγκεκριμένα, είναι 10 μηνών και ζυγίζει σχεδόν 20 κιλά. Για την ακρίβεια, 18 κιλά και 598 γραμμάρια.

Οι γονείς της ανησυχούν για την υγεία της, καθώς στο παρελθόν έχασαν ένα άλλο παιδί τους σε ηλικία μόλις ενός έτους επειδή κι εκείνο είχε πάρει πολύ περισσότερο βάρος από όσο έπρεπε.

Η 25χρονη μητέρα της, Shabana Parveen δήλωσε: «Λίγους μήνες μετά τη γέννησή της, άρχισε να παίρνει βάρος. Από τότε πρέπει να της αγοράζουμε κάθε δύο εβδομάδες καινούρια ρούχα γιατί τα προηγούμενα γίνονται πολύ στενά».

Παρόλο που η υγεία της μικρής Aliya είναι σε κίνδυνο, οι γονείς της δεν διαθέτουν τα απαραίτητα χρήματα για να της παρέχουν τη σωστή ιατρική φροντίδα.

Ο 28χρονος πατέρας της Mohammad Saleem δήλωσε: «Προσπαθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά το μόνο που μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά είναι να την πάμε στο τοπικό νοσοκομείο. Οι γιατροί στο χωριό δεν μπορούν να μας πουν με ακρίβεια από τι πάσχει. Πήγαμε την Aliya και σε έναν γιατρό στο Ranchi. Αφότου την κοίταξε, ο γιατρός μάς πρότεινε να την πάμε σε άλλη πόλη, αλλά εμείς δεν μπορούμε να το αντέξουμε οικονομικά αυτό».

Παρ' όλα αυτά, οι γονείς της, γράφει η Daily Mail, κατάφεραν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να μεταφέρουν την Aliya στο Νοσοκομείο Φόρτις, λίγο έξω από το Δελχί όπου ο παιδίατρος Krishan Chugh είπε: «Είναι το πιο βαρύ παιδί σε αυτή την ηλικία που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Αυτό θα μπορούσε να είναι υπόθεση είτε νοσογόνου παχυσαρκίας ή ακόμη και μιας ορμονικής ανισορροπίας. Ωστόσο πρέπει να κάνουμε κάποιες εξετάσεις πριν προβούμε στην ακριβή διάγνωση. Η θεραπεία εξαρτάται από τη διάγνωση που θα κάνουμε».

 


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ