Οι Simpsons σατιρίζουν την ιστορία [15 θρυλικές φωτογραφίες]

Δεν είναι τυχαία μια από τις πιο πετυχημένες σειρές κινουμένων σχεδίων.

Οι Simpsons ανέκαθεν είχαν πανέξυπνες και εύστοχες πολιτικές αναφορές, που χαρακτήριζαν το καυστικό χιούμορ της σειράς.

 


Article featured image
Article featured image

Από που όμως πηγάζουν οι εμπνευσμένες ιδέες της σειράς;

Οπως φαίνεται, οι δημιουργοί των Simpsons έχουν μια πολύ έξυπνη συνήθεια να μεταφέρουν πραγματικές φωτογραφίες ιστορικών στιγμών, ελαφρώς αλλαγμένες, μέσα στα επεισόδια τους.

Ενας αριστουργηματικός τρόπος να σατιρίσει κανείς την παγκόσμια ιστορία, παρουσιάζοντας την ταυτόχρονα.

Δείτε τις 15 φωτογραφίες που μετατράπηκαν σε εικόνες της πασίγνωστης σειράς κινουμένων σχεδίων:

 

Οι οικογένεια Simpsons κάθεται σε μια μεταλλική ράβδο, βλέποντας τηλεόραση. Η σκηνή αυτή είναι σαφέστατα εμπνευσμένη από  ιστορική φωτογραφία «Μεσημεριανό στην κορυφή ενός ουρανοξύστη» που παρουσιάζει εργάτες να ξεκουράζονται από την δουλειά στην οικοδομή.

 

Το θρυλικό φεστιβάλ Γούντστοκ το 1969 δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τα... διαβολικά μυαλά των δημιουργών των Simpsons. Η φωτογραφία μεταφέρθηκε σχεδόν αυτούσια στην σειρά.

 

Η φωτογραφία του γερμανικού αεροσκάφους να εκρήγνυται στον ουρανό, λόγω ηλεκτροστατικού φορτίου, έγινε σκηνή στην δημοφιλή σειρά.

 

Οι Beatles σε στιγμιότυπο από την ηχογράφηση του προτελευταίου τους δίσκου, με τίτλο Abbey Road. Σε ακριβή αντιστοιχία, ο «Homer» και η παρέα του που αναπολούν τις παλιές τους μουσικές στιγμές και μαζεύονται για μια ακόμα ηχογράφηση.

 

Οι δηλώσεις του Τζον Λένον που χαρακτήριζαν τους Beatles ως «πιο γνωστούς και από τον Χριστό» προκάλεσαν τους δημιουργούς της σειράς. Το χαρακτηριστικό εξώφυλλο του δίσκου Abbey Road, παρουσιάστηκε σε επεισόδιο των Simpsons. Μόνο που ο τίτλος του δίσκου ήταν λίγο... διαφορετικός.

 

Το τέρας του Λόχνες σε μια από τις σπάνιες φωτογραφίες που... αποδεικνύουν την ύπαρξη του, εμφανίστηκε σε κάδρο σε επεισόδιο της σειράς.

 

Η σκηνή της δολοφονίας του Lee Harvey Oswald ήταν γεγονός που απασχόλησε εντονότατα την επικαιρότητα στην Αμερική. Οι Simpsons αναπαρήγαγαν την σκηνή, μόνο που πρωταγωνιστές ήταν οι «Itchy» και «Scratchy».

 

Ο «Bart» ποζάρει σε στάση... Betty Grable. Η κλασσική φωτογραφία της γνωστής ηθοποιού και τραγουδίστριας, όπως την μεταμόρφωσε η επική σειρά.

 

Ενας Ισπανός στρατιώτης «πέφτει» κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου το 1936. Εικόνα που όπως φαίνεται, μεταφέρθηκε σε επεισόδιο των Simpsons.

 

Ενας Γάλλος πολίτης κλαίει κατά την επέλαση της ναζιστικής Γερμανίας στην χώρα του. Με ακριβώς ίδιο ύφος παρουσιάζεται χαρακτήρας σε επεισόδιο της σειράς.

 

Η φωτογραφία του Τρούμαν με πρωτοσέλιδο που παρουσιάζει αναληθώς τη επικράτηση του Ντιούι, αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 1949, εμφανίζεται στους Simpsons με παραλλαγμένο τίτλο.

 

Ο «Bart» και οι φίλοι του καρφώνουν ένα στίλο στην άμμο της παραλίας, όπως ακριβώς οι Αμερικανοί στρατιώτες κάρφωναν την σημαία της χώρας τους στο όρος Σουριμπάτσι κατά τον παγκόσμιο πόλεμο.

 

Αμερικανοί και Βιετναμέζοι εγκαταλείπουν την πόλη Σαϊγκόν το 1975. Η πασίγνωστη φωτογραφία με το ελικόπτερο εμφανίστηκε σε επεισόδιο της σειράς, με την οικογένεια Simpsons να ταξιδεύει για άλλα... μέρη.

 

Ο Μπερνς και ο Έλβις μαζί, σε μια πόζα παρόμοια με εκείνη του «βασιλιά» της ροκ με τον Πρόεδρο της Αμερικής Νίξον το 1970.

 

Η ορκωμοσία του Προέδρου Lyndon Johnson, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία Κένεντι, μια πραγματικά ιστορική στιγμή, δεν πέρασε ασχολίαστη από την ομάδα των δημιουργών της αγαπημένης σειράς.

[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ