Από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως στις πρόωρες γεννήσεις η Κύπρος

Στις πρώτες θέσεις διεθνώς κατατάσσεται η Κύπρος στα ποσοστά πρόωρων γεννήσεων. Αυτό ειπώθηκε σε σεμινάριο που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με θέμα τις προκλήσεις γύρω από τους πρόωρους τοκετούς.


Article featured image
Article featured image

Στο σεμινάριο συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι ομιλητές ακαδημαϊκοί διεθνούς κύρους ενώ την Κυπριακή πραγματικότητα παρουσίασαν η Δρ. Χριστίνα Καραολή, Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και ο Δρ. Γαβριήλ Καλακουτής, τέως Διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου.

Παρά τις προσπάθειες που γίνονται, η προωρότητα αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς παγκόσμια. Αποτελεί πρόβλημα δημόσιας υγείας και είναι η πρώτη αιτία περιγεννητικής θνησιμότητας και νοσηρότητας, με σοβαρότατες οικονομικές και συναισθηματικές επιπτώσεις στο κράτος, στην οικογένεια και στην κοινωνία.

Η Κύπρος συντάσσεται τώρα με τη διεθνή ιατρική κοινότητα στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης της προωρότητας και το συγκεκριμένο σεμινάριο θεωρήθηκε ως η αρχή αυτής της προσπάθειας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ