Eνας στους δέκα Έλληνες γονείς λέει «όχι» στα παιδικά εμβόλια

Δύσπιστοι και καχύποπτοι εμφανίζονται ολοένα περισσότεροι Έλληνες γονείς στα εμβόλια.

Τουλάχιστον ένας στους δέκα παραδέχεται ότι είναι επιφυλακτικός σε ότι αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τους, με αποτέλεσμα οι παιδίατροι να κάνουν λόγο για «κύμα» αντιρρήσεων και αρνήσεων.

 


Article featured image
Article featured image

Μάλιστα και σύμφωνα με στοιχεία νέων μελετών στη… μαύρη λίστα των γονέων είναι το ΜΜR (γνωστό και ως «τριπλό εμβόλιο ιλαράς - παρωτίτιδας - ερυθράς), το εμβόλιο για τον ροταϊό (κύρια αιτία οξείας γαστρεντερίτιδας), το αντιγριπικό αλλά και εμβόλιο κατά του HPV (δηλαδή, κατά των κονδυλωμάτων που ευθύνονται για την εμφάνιση του καρκίνου του τραχήλου και της μήτρας).

«Ο προβληματισμός και ο φόβος των γονέων, η έλλειψη εμπιστοσύνης στις φαρμακευτικές εταιρείες αλλά και η άγνοια σχετικά με τα συστατικά των εμβολίων, δημιουργούν ένα σοβαρό ζήτημα στην εμβολιαστική κάλυψη της Ελλάδας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρεάς Κωνσταντόπουλος.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας «Ενημερώσου… Είναι μεταδοτικό» ο κ. Κωνσταντόπουλος παρουσίασε  την ιστοσελίδα http://vaccines.e-child.gr/ της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας η οποία περιέχει πληροφορίες και επιστημονικά στοιχεία για τη λειτουργία και την ασφάλεια των εμβολίων, ερωτήσεις-απαντήσεις για τους γονείς, συστάσεις σχετικά με τους εμβολιασμούς, χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών, συμβουλές προς παιδιάτρους, αλλά και συμβουλές προς γονείς.


[πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ