«Οχι στην κατάργηση των εικαστικών μαθημάτων στα Λύκεια»

Τις δύο σχεδόν χιλιάδες υπογραφές έφτασε σε δύο μέρες διαδικτυακό ψήφισμα που ζητά την αναβάθμιση και όχι την κατάργηση των εικαστικών μαθημάτων στα Λύκεια της Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

Οι υπογραφές μαζεύονται στη γνωστή πλατφόρμα Avaaz, που θεωρείται η δημοφιλέστερη για ακτιβισμό μέσω ίντερνετ και απευθύνεται προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο «προωθεί προτάσεις για αλλαγή των ωρολογιακών προγραμμάτων στα λύκεια».

«Δυστυχώς οι αλλαγές αυτές προτείνουν την κατάργηση μαθημάτων όπως η Τέχνη, τα Θέματα Τέχνης, η μουσική, η θεατρολογία, η φωτογραφία κλπ.

Η κατάργηση τέτοιων μαθημάτων τα οποία προάγουν τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και που προετοιμάζουν τους μαθητές για μελλοντικές σπουδές σε κλάδους των Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αρχιτεκτονικής, Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Γραφικών Τεχνών, Σχεδιασμού Μόδας, Interior Design, μουσικές σπουδές, φωτογραφίας, θεάτρου, visual arts κ.α. είναι ανεπίτρεπτη» αναφέρεται.

Οι ακτιβιστές απαιτούν την αναβάθμιση των μαθημάτων αυτών στην πρόταση του Υπουργείου και ζητούν επιπλέον τη δημιουργία κλάδου καλλιτεχνικών σπουδών.

«Μόνο έτσι το Υπουργείο Παιδείας θα έχει το δικαίωμα να ονομάζεται και Πολιτισμού» καταλήγει το ψήφισμα.

Αν θέλετε να διαμαρτυρηθήτε και εσείς με μια διαδικτυακή ψήφο πατήστε ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Αρχαιολόγοι βρήκαν ανθρώπινα αποτυπώματα 115.000 ετών κάπου που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται

Article featured image

Υπάρχει ένα μοναδικό ηφαίστειο στη Γη όπου οι επισκέπτες μπορούν να κατέβουν μέσα στον κρατήρα

Article featured image

Δεκάδες πλοία φορτωμένα ανθρωπιστική βοήθεια έχουν σαλπάρει για την αποκλεισμένη Γάζα