Όταν η Μέρκελ απομόνωσε τον Τσίπρα για ένα τέταρτο

Οι δύο αντιπροσωπείες Ελλάδας-Γερμανίας, έχοντας πολύ καλή διάθεση, κάθισαν γύρω από το τραπέζι μερικά λεπτά μετά τις επτά το απόγευμα για το δείπνο, στο Βερολίνο.

 


Article featured image
Article featured image

Λίγο αργότερα και μετά το κυρίως πιάτο ήρθε η έκπληξη από τη μεριά της Άνγκελα Μέρκελ που άφησε όλους να αναρωτιούνται. Πριν καν ολοκληρωθεί καλά-καλά το δείπνο και ενώ γύρω από το τραπέζι υπήρχαν περίπου 10 άτομα, η Γερμανίδα καγκελάριος σηκώθηκε από το τραπέζι και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να την ακολουθήσει, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η ελληνική αντιπροσωπεία μάλλον αιφνιδιάστηκε. Οι δυο ηγέτες εξαφανίστηκαν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ακολούθησε την Άγκελα Μέρκελ σε μια σκάλα που οδηγούσε στον επάνω όροφο και οι υπόλοιποι έμειναν να τους περιμένουν.

Για τους αμύητους στο πρωτόκολλο της Καγκελαρίας αυτό ήταν μια έκπληξη. Είναι όμως μια κίνηση που συνηθίζει η Άνγκελα Μέρκελ, ειδικά όταν το δείπνο πάει καλά και είναι και η ίδια ευχαριστημένη.

Πάντα παίρνει μαζί της τον επίσημο προσκεκλημένο της στον επάνω όροφο για μια τετ α τετ κουβέντα, αλλά και ξενάγηση από ψηλά στο νυχτερινό Βερολίνο.

Πολλές σημαντικές κουβέντες έχουν γίνει κατά τη διάρκεια ανάλογων στιγμών, αλλά δεν έγινε γνωστό τι συνέβη χθες μεταξύ της καγκελαρίου και του κ. Τσίπρα. Η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο διήρκεσε περίπου ένα τέταρτο και μετά οι δύο ηγέτες επέστρεψαν στον κάτω όροφο για να συνεχίσουν παρέα με τις αντιπροσωπείες.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ