Στο προσκήνιο και πάλι η Λεβίνσκι

Η αμαρτωλή Δημοκρατική με τον πιο διάσημο λεκέ, επιστρέφει και βρίσκεται και πάλι στα πρωτοσέλιδα, αλλά αυτή τη φορά για τους σωστούς λόγους.

 


Article featured image
Article featured image

Πριν μερικές ημέρες, ένα αμφιθέατρο καλωσόρισε την Μόνικα Λεβίνσκι.

Δεν ήταν ένα κλαμπ πληγωμένων γυναικών, αλλά μια αίθουσα γεμάτη ανθρώπους που θέλουν να μάθουν νέες ιδέες, ήταν η ετήσια ημερίδα του TedX όπου η Λεβίνσκι έδωσε μια ομιλία για την σεξουαλική στοχοποίηση των γυναικών.

Έχουν περάσει περίπου 18 χρόνια από τότε που η Λεβίνσκι ενεπλάκη στο σκάνδαλο που πήρε το όνομα της, μετά τις σεξουαλικές σχέσεις της με τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

Πάρα πολλά είναι διαφορετικά για την Λεβίνσκι από εκείνη την περίοδο της ζωής της. Ζει μεταξύ Νέας Υόρκης, Λονδίνου και Λος Άντζελες αλλά η ίδια δηλώνει πως «είναι δύσκολο ακόμα και τώρα να βρω δουλειά». Η Λεβίνσκι είναι σήμερα 41 ετών και ενώ δεκαοκτώ χρόνια πριν δούλευε ως εθελόντρια στον Λευκό Οίκο, σήμερα έχει μεταπτυχιακό στην κοινωνική ψυχολογία από το London School of Economics.Παρ' όλη την δυσκολία της να βρει δουλειά, μέχρι πρόσφατα, ζούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με κύριο στόχο να συμμετέχει σε πολλές μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις προσπαθώντας να προσφέρει όσο μπορεί σε ζητήματα που αφορούν τον σεξισμό.

Τον προηγούμενο Μάιο όμως η σιωπή της έσπασε με ένα άρθρο της στο περιοδικό Vanity Fair, όπου περιέγραψε την επίπτωση που είχε το σκάνδαλο Λεβίνσκι για την ίδια. Στο άρθρο της δήλωσε οτι είχε έρθει ο καιρός να «θάψει» το μπλε φόρεμα με τον λεκέ και να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της με έναν γόνιμο τρόπο.

Τους τελευταίους έξι μήνες η Λεβίνσκι έχει εμφανιστεί σε πολλά γκαλά και σημαντικά δείπνα δίπλα σε διάσημους φίλους της που την στηρίζουν ακόμα, προσπαθώντας να αποτάξει τον ρόλο της «άλλης γυναίκας» αυτής που «ξελόγιασε» τον Πρόεδρο.

Συμμετέχει σε φεμινιστικές οργανώσεις και μιλάει ανοιχτά για το cyberbullying που έχει δεχτεί εδώ και πολλά χρόνια.

Προσπαθώντας να ξανα-εφέυρει τον εαυτό της, δεν έχει συναντήσει πολλούς εχθρούς όπως περίμενε, αλλά φίλους όπως εξομολογείται σε εκτενές άρθρο των New York Times.

Παρ' όλα αυτά, μετά την ομιλία της στο TED πριν κάποιες ημέρες, τα σχόλια στο ίντερνετ για την παρουσία της εκεί, της θύμισαν ότι οι μέρες του bullying δεν έχουν περάσει ακόμα. Η λέξη «τσούλα» την ακολουθεί ακόμα και σήμερα. Και ενώ διάσημοι δημοσιογράφοι όπως ο David Letterman δηλώνουν δημόσια πόσο ντρέπονται που την κορόιδευαν τότε, η ίδια αποφάσισε πρόσφατα πως δεν θα εστιάσει σε σχόλια συμπάθειας ή καταδίκης αλλά θα προσπαθήσει να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτονται οι ίδιες οι γυναίκες για τις «άλλες» γυναίκες.

​Και αυτή την φορά, έχει αποφασίσει να πει την ιστορία της με τον δικό της τρόπο. Προσέλαβε ατζέντη και πλέον προσέχει πάρα πολύ τις δημόσιες δηλώσεις και εμφανίσεις της. Η ομιλία της στο TED έγινε μετά από δεκάδες πρόβες και αλλαγές και μετά από τις συμβουλές λογογράφων. Και όπως φαίνεται αυτή είναι μόνη η αρχή. Δεν αποκλείεται να δούμε την Λεβίνσκι στην πολιτική μια μέρα.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ