Το σπίτι που μεγάλωσε και γεννήθηκε ο Ιησούς; [βίντεο]

Είναι αυτό το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ιησούς Χριστός;


Article featured image
Article featured image

Μπροστά σε μια τεράστια ανακάλυψη θεωρούν πως βρίσκονται κάποιοι επιστήμονες, καθώς ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει το σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ιησούς. Πρόκειται για ένα σπίτι στη Ναζαρέτ, γενέτειρα του Ιησού, φτιαγμένο από λάσπη και πέτρα, το οποίο χρονολογείται στις αρχές του πρώτου αιώνα.   

Σύμφωνα με τον καθηγητή αρχαιολογίας στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Reading Κεν Ντάρκ υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που συνηγορούν υπέρ της υπόθεσης πως αυτό είναι το σπίτι.

Το σπίτι είχε βρεθεί στο επίκεντρο ήδη από το 1880, όταν καλόγριες του Μοναστηριού της Αδελφότητας της Ναζαρέτ το εντόπισαν και βάσει κάποιων δεδομένων ισχυρίστηκαν ότι ο Ιησούς είχε μεγαλώσει σε αυτό.

Ωστόσο, μέχρι το 2006 δεν υπήρχε καμία επιστημονική απόδειξη που να το αποδεικνύει. Τότε, ο καθηγητής Ντάρκ το χρονολόγησε και απέδειξε ότι όντως το κτίσμα έχει γίνει στις αρχές του πρώτου αιώνα.

Αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει επίσης ότι αιώνες μετά τα χρόνια του Χριστού, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία -η οποία και έλεγχε τη Ναζαρέτ έως και τον έβδομο αιώνα- διακόσμησε το σπίτι με μωσαϊκά και έχτισε από πάνω του μία εκκλησία, την «Εκκλησία της Διατροφής», για να το προστατεύει.  

Σταυροφόροι που μπήκαν στους Αγίους Τόπους τον 12ο αιώνα, αναστήλωσαν την εκκλησία, η οποία είχε ερειπωθεί.

Αρκετές πηγές, τόσο από Βυζαντινούς όσο και από Σταυροφόρους, αναφέρουν επίσης πως αυτό ήταν το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Ιησούς.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ