Το προφυλακτικό του μέλλοντος

Μια ομάδα επιστημόνων από την Αυστραλία αναπτύσσει μια σειρά προφυλακτικών που θα προσφέρει προστασία και ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση για τους χρήστες.

 


Article featured image
Article featured image

Για την κατασκευή του εν λόγω προφυλακτικού, οι ερευνητές του πανεπιστήμιου Wollongong στην Αυστραλία χρηματοδοτήθηκαν με το ποσό των 100.000 δολαρίων από το ίδρυμα του προέδρου της Microsoft, Bill & Melinda Gates Foundation.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βρετανικού Independent, οι ερευνητές ανέπτυξαν μια εναλλακτική λύση, έναντι του λάτεξ, που ονομάζεται tough hydrogel (σκληρή υδρογέλη).

«Η αρχική μας ιδέα ήταν απλώς να προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι ένα πρωτότυπο υλικό θα μπορούσε να αντικαταστήσει το λατέξ» είπε ο Gorkin στο ScienceAlert.

Η ομάδα έλαβε μία από τις 52 υποτροφίες που προσφέρονται από ίδρυμα για τη δημιουργία του προφυλακτικού. Ο μηχανικός βιοϊατρικής Dr. Robert Gorkin εξηγεί σε ένα βίντεο που ανέβασε η ερευνητική ομάδα στο διαδίκτυο, πως το υλικό αυτό «έχει φτιαχτεί για να δρα σαν το δέρμα και να προσφέρει την αίσθηση του πραγματικού δέρματος».

Το επόμενο βήμα θα είναι ο βιομετρικός έλεγχος.

«Θα είμαστε σε θέση να εξετάσουμε την εγκεφαλική δραστηριότητα για να δούμε αν ο χρήστης αισθάνεται πραγματικά καλύτερα από λατέξ» καταλήγει ο Gorkin.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ