Ήρθε ο αντίπαλος του Apple Watch

Η Google κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση για το λειτουργικό σύστημα του δικού της smartwatch, του Android Wear, μερικές ημέρες προτού η Apple ξεκινήσει τις αποστολές του πολυαναμενόμενου Apple Watch.

 


Article featured image
Article featured image

Η ενημερωμένη έκδοση θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως, hands-free ενέργειες, always-on εφαρμογές, υποστήριξη WiFi και ένα σύστημα αναγνώρισης emoji, τα οποία θα επιτρέψουν στις συσκευές Android Wear να ανταγωνιστούν το «έξυπνο ρολόι» της Apple.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Telegraph», η υποστήριξη ασύρματης σύνδεσης θα επιτρέπει στους χρήστες να αφήνουν το κινητό τους τηλέφωνο στο σπίτι, όμως θα εξακολουθούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις, να στέλνουν μηνύματα ή να χρησιμοποιούν εφαρμογές στο Android Wear smartwatch, εφόσον είναι συνδεδεμένο με WiFi.

Σε αντίθεση με το Apple Watch, το οποίο μπορεί να συνδεθεί μόνο με ένα iPhone μέσω Wi-Fi αν οι δύο συσκευές είναι στο ίδιο δίκτυο, οι Android συσκευές θα μπορούν να συνεργάζονται ακόμη κι όταν είναι συνδεδεμένες σε διαφορετικά δίκτυα.

Επιπλέον, το νέο χαρακτηριστικό hands-free θα επιτρέπει την ευκολότερη πλοήγηση της διεπαφής, επιτρέποντας στους χρήστες να τινάζουν ελαφρά τον καρπό τους για να περάσουν «στην επόμενη/προηγούμενη κάρτα».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ