28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να επιτρέπεται η κουκούλα

Να μπει τέλος στον νόμο που ποινικοποιεί την κουκούλα και να δοθούν εγγυήσεις όταν λαμβάνεται DNA, ζητούν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε τροπολογίες που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄.

 


Article featured image
Article featured image

Ειδικότερα ζητούν να καταργηθεί ο νόμος 3772/2009 και η επαύξηση των ποινών που επέφερε σε πέντε συνολικά εγκλήματα προβλεπόμενα στα άρθρα 189 (διατάραξη της κοινής ειρήνης), 308Α (απρόκλητη σωματική βλάβη), 310 (βαριά σωματική βλάβη), 380 (ληστεία) και 382 (διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς) του Ποινικού Κώδικα, όταν αυτά τελούνται από άτομα με καλυμμένα ή αλλοιωμένα χαρακτηριστικά.

Τονίζουν μεταξύ άλλων ότι οι διατάξεις αυτές «αποδείχθηκαν εξόχως προβληματικές, καθώς ερμηνεύτηκαν κατά καιρούς ως κάλυψη ή αλλοίωση χαρακτηριστικών, τα γυαλιά ηλίου, τα μαντίλια, μπλούζες με κουκούλα κ.α».

Σε σχέση με το DNA οι βουλευτές ζητούν «η απόφαση για τη λήψη του γενετικού υλικού από τον ίδιο τον κατηγορούμενο να περιβάλλεται με δικαστικές εγγυήσεις ενώ ταυτόχρονα δίνεται και η δυνατότητα στον κατηγορούμενο να ορίζει τεχνικό σύμβουλο».


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ