Κυνηγοί στο Παραλίμνι επιτέθηκαν με πέτρες σε πτηνοπαρατηρητές γιατί τους… έδιωχναν το θήραμα

Article featured image
Article featured image

Αφού διάβασε στη CITY το άρθρο του Λεύκιου Σεργίδη, αναφορικά με ένα νέο χόμπι που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Κύπρο, αυτό της πτηνοπαρατήρησης, ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου το μοιράστηκε με τους φίλους του στο Facebook, συνοδεύοντάς το με το πιο κάτω σχόλιο:

 

«Μοιραζόμενος το άρθρο του φίλου Λέυκιου, δράττομαι της ευκαιρίας να αναφέρω χθεσινή μου εμπειρία. Εβρισκόμενος στον υδροβιότοπο της Ορόκλινης συνάντησα δύο νεαρούς τουρίστες με το σχετικό εξοπλισμό πτηνοπαρατήρησης, στα ολοκαίνουργια πτηνοπαρατηρητήρια της λίμνης.

Κουβεντιάζοντας μαζί τους -θέλωντας να διαπιστώσω κατά πόσον επισκέφθηκαν την Κύπρο για σκοπούς παρατήρησης ή για τουρισμό- μου ανέφεραν ότι ήρθαν στην Κύπρο από την Ελβετία για μια εβδομάδα, αποκλειστικά για το χόμπι τους, την πτηνοπαρατήρηση. Μου ανέφεραν ότι επισκεφθηκαν πολλές περιοχές της Κύπρου (μεταξύ αυτών το Κάβο Γκρέκο, το φράγμα Άχνας, Αλυκές Λάρνακας και Ακρωτηρίου) όπου συνάντησαν πάρα πολλούς άλλους, κυρίως Βρετανούς, οι οποίοι επίσης ήρθαν στην Κύπρο αυτή την εποχή, για τον ίδιο σκοπό.

Τους ρώτησα αν επισκέφθηκαν και τη Λίμνη Παραλιμνίου. Μου είπαν ότι σκόπευαν να το κάνουν, όμως άλλοι πτηνοπαρατηρητές που συνάντησαν στο Καβο Γκρέκο τους απέτρεψαν, γιατί κατά τη δική τους επίσκεψη στη περιοχή, κάποιοι κυνηγοί τους επιτέθηκαν με πέτρες και τους έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου, γιατί θεώρησαν ότι τους έδιωξαν το θήραμα που κυνηγούσαν.

Έτσι, οι νεαροί Ελβετοί προτίμησαν να παρακάμψουν την Λίμνη Παραλιμνίου, μάζεψαν τα πράγματα τους και έφυγαν από την επ. Αμμοχώστου μετακινούμενοι σε ξενοδοχείο της Λάρνακας, αφήνοντας πίσω τους τον πολιτισμό και ακόμα ένα άδειο δωμάτιο σε ξενοδοχείο της περιοχής».

 

* Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου διετέλεσε Επίτροπος Περιβάλλοντος από το 2006 ως το 2013, ενώ με τη λήξη της θητείας του (το Μάρτιο του 2013) έχει αναλάβει τη θέση Λέκτορα στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο του Λεύκιου Σεργίδη για το χόμπι της πτηνοπαρατήρησης.

Φωτογραφία: Λεύκιος Σεργίδης [ο Γαλαζολαίμης είναι ένα πολύ όμορφο πουλί που μπορεί να βρεις κοντά σε νερό]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ