Οι εξωγήινοι είναι τεράστιοι [ζυγίζουν 300 κιλά]

Όταν σκεφτόμαστε εξωγήινους στο μυαλό μας έρχεται συνήθως ο ET. Ή ένα πλάσμα όπως αυτό που βλέπουμε στο βίντεο από τη νεκροψία ενός νεκρού εξωγήινου στο Roswell του Τέξας το 1947. Μια νέα έρευνα Αμερικανού επιστήμονα, που δημοσιεύει το έγκυρο περιοδικό Newsweek, υποδεικνύει πως η συγκεκριμένη εικόνα είναι λανθασμένη.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τον Δρ. Fergus Simpson, κοσμολόγο στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, αν οι εξωγήινοι υπάρχουν θα είναι τεράστιοι, 300  περίπου κιλά έκαστος. Ο άνθρωπος, υπολογίζει ο καθηγητής, είναι μάλλον από τα πιο μικρόσωμα πλάσματα του σύμπαντος.

Η ενδιαφέρουσα έρευνα χρησιμοποίησε τις αποκλίσεις του βάρους που έχουν τα ζώα στη Γη για να υπολογίσει πιθανά βάρη που μπορεί να έχουν άλλα πλάσματα σε άλλους πλανήτες.

Παρόλο που δεν διαφωνεί κάθετα με αυτές τις εκτιμήσεις, ένας άλλος κοσμολόγος, ο Δρ. Duncan Forgan, προσθέτει πως ο Simpson δεν έχει μετρήσει τη σχέση του λίπους του σώματος με την βαρύτητα και αυτό θα είναι κάτι που ίσως άλλαζε σημαντικά τα ευρήματα.

Την άποψη πως αν οι εξωγήινοι υπάρχουν θα είναι πολύ μεγαλύτεροι σε μέγεθος από τον άνθρωπο, υποστηρίζει επίσης ο ερευνητής στο Ινστιτούτο SETI, Seth Shostak.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ