Ημερίδα για τη βιώσιμη ανάπτυξη των σύγχρονων πόλεων

Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Σύγχρονες Πόλεις: Αειφόρος Σχεδιασμός και Ανάπτυξη», την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 και ώρα 17:00 στην Αίθουσα Εκθέσεων του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου (Λήδρας 68, εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας).

 


Article featured image
Article featured image

Η ημερίδα έχει ως στόχο την ανάδειξη ποιοτικών πτυχών της «βιώσιμης» ανάπτυξης των σύγχρονων πόλεων. Ο γνωστότερος ορισμός της αειφόρου ανάπτυξης ή «βιωσιμότητας» (Sustainability) υποστηρίζει ότι «βιώσιμη είναι η ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες των σύγχρονων γενεών χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες». “Brundtland report”, 1987.

Η «βιωσιμότητα» με τη σημερινή έννοια του όρου αποτελεί μια πορεία, μια διαδικασία του ανθρώπου να διατηρηθεί στο οικοσύστημα της Γης. Αποτελεί μια εξελικτική πορεία βελτίωσης της διαχείρισης των φυσικών και ανθρωπίνων -οικονομικών και κοινωνικών- συστημάτων μέσα από την καλύτερη κατανόηση και γνώση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Σύγχρονες Πόλεις και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Θα ακολουθήσουν σύντομες τοποθετήσεις από εκπρόσωπους του Τμήματος Περιβάλλοντος, του ΕΤΕΚ, του Δήμου Λευκωσίας και του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων και ανοικτή συζήτηση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ