Μεγάλες διοργανώσεις Σάμπο στη Λάρνακα

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος U16/U15 και του Φοιτητικού Παγκόσμιου Κυπέλλου τον Δεκέμβριο του 2014 στη Λεμεσό, η διεθνή ομοσπονδία του Σάμπο εμπιστεύεται ξανά την Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Έτσι, τον Δεκέμβρη του 2016, το ενδιαφέρον του αθλήματος διεθνώς θα επικεντρωθεί στη Λάρνακα, όπου θα διεξαχθούν στο «Κίτιον» δύο σημαντικοί Παγκόσμιοι Αγώνες.

H Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (Κ.Ο.Π.Α.), έχουν αναλάβει τη διοργάνωση του World University Sambo Championship, το οποίο είναι κάτω από την αιγίδα της FISU (Διεθνής Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού).

To World University Sambo Championship θα διεξαχθεί από τις 9 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου και είναι η πρώτη φορά που θα λάβει χώρα, αφού το συγκεκριμένο άθλημα πολεμικών τεχνών μπήκε μόλις πρόσφατα στις τάξεις της FISU.

Ακολούθως, μεταξύ 13 και 17 Δεκεμβρίου 2016 η Λάρνακα θα φιλοξενήσει και το World Championship Cadets (για αθλητές ηλικίας μέχρι 16 ετών).

Το World University Sambo Championship της Λάρνακας, είναι ένα από τα 34 Πανεπιστημιακά Παγκόσμια Πρωταθλήματα διαφόρων αθλημάτων της FISU που θα γίνουν το 2016 σε όλο τον κόσμο και σαφώς πρόκειται για μεγάλη πρόκληση και ευθύνη για τη Κύπρο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ