Το Red Bull Air Race απογειώνεται στην Ιαπωνία

O Βρετανός Paul Bonhomme στοχεύει στο να διευρύνει το προβάδισμά του στο Red Bull Air Race World Championship, νικώντας στην Τσίμπα της Ιαπωνίας. Ωστόσο ο τοπικός ήρωας, Yoshihide Muroya, ευελπιστεί πως το νέο του αεροπλάνο Edge 540 V3 θα του επιτρέψει να επιστρέψει στο βάθρο!

 


Article featured image
Article featured image

Το Red Bull Air Race κάνει ντεμπούτο στην Ιαπωνία το Σαββατοκύριακο 16/17 Μαΐου, στην παρθενική επίσκεψη του ταχύτερου μηχανοκίνητου σπορ στην Άπω Ανατολή. Μετά την επικράτησή του στην πρεμιέρα του Άμπου Ντάμπι, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Paul Bonhomme, θέλει να κάνει το «δύο στα δύο».

Το πεδίο μάχης, βρίσκεται στο Makuhari Seaside Park στην Τσίμπα, μία πόλη με περήφανη παράδοση στην αεροπλοΐα καθώς εκεί δημιουργήθηκε το πρώτο πολιτικό αεροδρόμιο της Ιαπωνίας, το 1912. Ο Ιάπωνας Yoshihide Muroya ελπίζει πως το νέο του αεροπλάνο, ένα Edge 540 V3, θα τον βοηθήσει να επικρατήσει έναντι του Bonhomme και των άλλων 12 πιλότων.

Η ασυνήθιστη για την εποχή απειλή του τυφώνα «Noul», κράτησε τους πιλότους στο έδαφος τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, αναμένεται να μην επηρεάσει το αγωνιστικό πρόγραμμα του διημέρου. Ο Αγωνιστικός Διευθυντής του Red Bull Air Race, Steve Jones, εξηγεί: «Η εναέρια πίστα της Τσίμπα είναι ξεχωριστή, δεν έχουμε δει όμοιά της στο παρελθόν. Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να παίξουν το ρόλο τους, όχι όμως ο τυφώνας που σύμφωνα με τις προβλέψεις, δεν θα επηρεάσει την περιοχή τις ημέρες αυτές. Οι πιλότοι καλούνται να σχεδιάσουν την ιδανική στρατηγική.

 



 

Στην Τσίμπα κάνουν μόνο ένα πέρασμα από την εναερία αγωνιστική διαδρομή ενώ υπάρχουν και αρκετά σημεία με ευθείες. Η αποτελεσματικότητα των πιλότων, θα κάνει τη διαφορά». Ο Bonhomme, παγκόσμιος πρωταθλητής του Red Bull Air Race το 2009 και το 2010, έχει πολλούς αντιπάλους που φιλοδοξούν να μιμηθούν την επιτυχία του στα Εμιράτα. Τον περυσινό παγκόσμιο πρωταθλητή, επίσης Βρετανό Nigel Lamb, τον δεύτερο στο Άμπου Ντάμπι, Αυστραλό Matt Hall, καθώς επίσης των Καναδό Pete McLeod, τον πάντα μαχητικό Αυστριακό Hannes Arch και φυσικά τον Muroya.

«Λατρεύω την Ιαπωνία καθώς η κουλτούρα και η γλώσσα εδώ, διαφέρουν τόσο που είναι σαφές το πόσο μακριά είσαι από τον τόπο σου», είπε ο Bonhomme που στο παρελθόν, κατέκτησε ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στους αγώνες αεροβατικών FAI World Grand Prix που είχαν διεξαχθεί στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου το 2001 και το 2002. Ο Muroya, που το καλύτερό του αποτέλεσμα ήταν η 3η θέση πέρυσι στην Κροατία, ελπίζει σε να επιστρέψει στο βάθρο μπροστά στους συμπατριώτες του. Διανύει την τέταρτη σεζόν του στο σπορ και ονειρευόταν για έναν εντός έδρας αγώνα από το ντεμπούτο του, το 2009!

Το πρόγραμμα του 2015:

1.       Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ (13/14 Φεβρουαρίου)

2.       Τσίμπα, Ιαπωνία (16/17 Μαΐου)

3.       Σότσι, Ρωσία (30 /31 Μαΐου)

4.       Βουδαπέστη, Ουγγαρία (4/5 Ιουλίου)

5.       Άσκοτ, Μεγάλη Βρετανία (15/16 Αυγούστου)

6.       Σπίλμπεργκ, Αυστρία (5/6 Σεπτεμβρίου)

7.       Φορτ Ουόρθ, Τέξας, ΗΠΑ (26/27 Σεπτεμβρίου)

8.       Λας Βέγκας, Νεβάδα, ΗΠΑ (17/18 Οκτωβρίου)

 



Η βαθμολογία:

1. Bonhomme (12 πόντοι), 2. Hall (9), 3. McLeod (7), 4. Arch (5), 5. Lamb (4), 6. Muroya (3), 7. Besenyei (2), 8. Ivanoff (1), 9. Dolderer, 10. Sonka, 11. Le Vot, 12. Goulian, 13. Velarde, 14. Chambliss

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ