Η Τσαλιγοπούλου με τη νέα της μπάντα στο Ριάλτο

To Θέατρο Ριάλτο γιορτάζει τη Μέρα Μουσικής με την ΕλένηΤσαλιγοπούλου και τους  boğaz musique.

  


Article featured image
Article featured image

Boğaz: Πορθμός, πέρασμα, ρεύμα αέρα που φυσά σε ένα πέρασμα. Ακριβώς όπως η φωνή της. Μια φωνή που περνά  με χαρακτηριστική άνεση, σαν αεράκι που φυσά, από τα ηχοχρώματα και τη συγκίνηση της Ανατολής στην ένταση και το πάθος της Δύσης..

 

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου μας συστήνεται εκ νέου αυτή τη χρονιά: Είναι πλέον η Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique. Μια νέα μπάντα που απαρτίζεται από εξαιρετικούς μουσικούς, συνιστώντας μαζί με εκείνη μία δημιουργική μουσική ομάδα, που εξελίσσεται, πειραματίζεται, «πειράζει», ενώνει το καινούριο με το παλιό, την Ανατολή με τη Δύση και διαμορφώνει ένα  σύγχρονο, ελκυστικό, ηχητικό τοπίο.

Άλλωστε η Ελένη Τσαλιγοπούλου πέρα από τις συναρπαστικές της ερμηνείες έχει φανερώσει τα τελευταία χρόνια και μία ακόμη πλευρά του ταλέντου της, καθώς συνθέτει μουσικές, μεταφράζοντας σε ήχο τις επιρροές και τις μνήμες της από όλα τα ακούσματα που αγαπά και έχουν διαμορφώσει τη μουσική της προσωπικότητα. 

Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της μείξης, το νέο της τραγούδι με τίτλο «Τράβα ρε μάγκα», τραγούδι – προπομπός του επερχόμενου άλμπουμ της, που έχει ήδη αγαπηθεί από τα ραδιόφωνα. Ένα τραγούδι που αντλεί από το αγαπημένο ρεμπέτικο του Κώστα Σκαρβέλη, για να ανοιχτεί σε εντελώς νέους δρόμους με τους στίχους του Κώστα Λειβαδά και μουσική της Ελένης Τσαλιγοπούλου και του Σπύρου Χατζηκωνσταντίνου.

Η Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique θα παρουσιάσουν τη νέα τους συναυλιακή πρόταση ενώνοντας με τρόπο απρόσμενο και γοητευτικό όλες τους τις μεγάλες μουσικές αγάπες. Με φρέσκο, σαρωτικό ήχο, που καλύπτει μοναδικά την απόσταση από την παράδοση έως τον ηλεκτρισμό και την pop διάσταση  των σύγχρονων μεγάλων επιτυχιών της Ελένης. Η ερμηνεία της, ο τρόπος που επικοινωνεί με το κοινό στα live της, η νέα ηχητική προσέγγιση, η επιλογή των τραγουδιών και οι εκπλήξεις στη σύνδεση της μουσικής με την ποίηση, υπόσχονται ένα απολαυστικό και άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

 

Οι boğaz musique είναι οι:

Χατζηκωνσταντίνου Σπύρος: κιθάρες, μπαγλαμάς, λούπες

Καλαμάρας Βαγγέλης: τύμπανα

Αριστείδης Χατζησταύρου: κιθάρες

Απόστολος Τσαρδάκας: κανονάκι, βιολί

Χάρης Κελλάρης: κοντραμπάσο

Αργύρης Διαμαντής: κρουστά

 

Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή, 21 Ιουνίου στις 20:30, στο Θέατρο Ριάλτο.  

Πληροφορίες και Κρατήσεις στο 77 77 77 45


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ