Έγκυος τρώει καθημερινά… σαπούνι

Η 26χρονη Τζες Γκέιφορντ, από το Μπρίστολ της νοτιοδυτικής Αγγλίας, θα αποκτήσει σύντομα το δεύτερο παιδί της, καθώς διανύει τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της.

 


Article featured image
Article featured image

Η εγκυμοσύνη της προχωρά ομαλά, με μια μικρή εξαίρεση.

Η νεαρή κοπέλα δεν μπορεί να σταματήσει να τρώει σαπούνι και να πίνει υγρό απολυμαντικό χεριών.

Η ίδια δηλώνει πως όλα ξεκίνησαν όταν ένιωσε μια ακαταμάχητη επιθυμία να γλείψει μια μπάρα σαπούνι.

Τελικά το έκανε και συνεχίζει ακάθεκτη να το κάνει.

Έχει τύχει μάλιστα να τελειώσει μέχρι και δύο μικρά μπουκάλια υγρό σαπούνι μέσα σε μία εβδομάδα! Όπως η ίδια εξηγεί, δεν της προκάλεσε κάτι συγκεκριμένο τη λιγούρα, αλλά έμοιαζε περισσότερο να «εμφανίστηκε από το πουθενά».

Ο σύντροφός της, Λη, ανησυχούσε για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η παράξενη συνήθειά της στην αγέννητη κόρη τους, όμως οι γιατροί τους καθησύχασαν ότι δεν έχει εντοπιστεί κανένα πρόβλημα με την ανάπτυξη του εμβρύου.

Και στην πρώτη της εγκυμοσύνη η κοπέλα είχε λιγούρες, όμως ήταν απόλυτα φυσιολογικές, καθώς λαχταρούσε συχνά φασόλια και τυρί.

Τι συμβαίνει λοιπόν στην 26χρονη και ταλαιπωρείται από την παράξενη λιγούρα;

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η Τζες έχει εμφανίσει Pica, μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την ακαταμάχητη επιθυμία του ατόμου να τρώει ή να πίνει οποιαδήποτε ουσία χωρίς καμία διατροφική αξία, από χώμα και πάγο μέχρι υφάσματα, άμμο και ξύλο.

Η διαταραχή εμφανίζεται κυρίως σε μικρά παιδιά και εγκύους και οφείλεται πιθανώς σε ορμονικές μεταβολές ή ελλείψεις του οργανισμού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ