Αθλητισμός και διασκέδαση στο Τρόοδος

Αθλητική πανδαισία με επίκεντρο το Τρόοδος θα πραγματοποιηθεί για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα, αφού στις 6-7 και 13-14 του μήνα και για έβδομη συνεχή χρονιά, θα διεξαχθεί το Troodos Sports & Fun Festival, το οποίο περιλαμβάνει διάφορους αγώνες ποδηλασίας και τρεξίματος.

 


Article featured image
Article featured image

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Bikin’ Cyprus, με τη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους.

Το φεστιβάλ προορίζεται για όλους, αθλητές αλλά και ερασιτέχνες που ασχολούνται με το ποδήλατο ή το τρέξιμο. Δίνεται έμφαση στην οικογενειακή διασκέδαση, ενώ την Κυριακή, 14 Ιουνίου, θα διεξαχθούν και αγώνες για παιδιά.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του 2015 περιλαμβάνει τρέξιμο Cross Country, Ποδηλασία  Δρόμου, Mountain Bike, Εργαστήρια, παιχνίδια για παιδιά και πολλά άλλα.

Το πρόγραμμα

Η δράση ξεκινά το Σάββατο 6 Ιουνίου με τη διεξαγωγή του «Road Race 0-2000», που είναι αγώνας ποδηλασίας με εκκίνηση στη Γερμασόγεια και τερματισμό στην κορυφή του Ολύμπου, εξ ου και το όνομα (το ύψος του Τροόδους είναι σχεδόν δύο χιλιάδες μέτρα).

Πρόκειται για μια από τις πιο απαιτητικές διαδρομές ποδηλασίας δρόμου στην Κύπρο, που ξεκινά από την επιφάνεια της θάλασσας και κατευθύνεται μέσω Κολοσσιού, Ύψωνα και Φράγματος του Κούρη (από όπου ξεκινά το χρονομετρημένο κομμάτι), συνεχίζει προς Λόφου, Πέρα Παιδί, Μανδριά, Πλάτρες και Όλυμπο.

Την Κυριακή 7 του μήνα θα πραγματοποιηθεί το Mountainbike Enduro, που είναι τέσσερις διαδρομές κατάβασης. Η πρώτη διαδρομή ξεκινά από τον Όλυμπο μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο και η δεύτερη από την Πλατεία Τροόδους μέχρι τις Πλάτρες.

Ακολούθως οι ποδηλάτες θα επιστρέψουν με λεωφορείο στον Όλυμπο για την τρίτη και τέταρτη διαδρομή, που έχουν τους ίδιους προορισμούς με τις δύο πρώτες, αλλά με διαφορετικές διαδρομές.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 το πρωί και ο αγώνας θα ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται το Σάββατο 13 Ιουνίου, οπόταν θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια με θέμα το ποδήλατο.

Το Troodos Sports & Fun Festival ολοκληρώνεται την Κυριακή (14/06) με το κυρίως κομμάτι της εκδήλωσης. Στις 9 το πρωί θα ξεκινήσει ο αγώνας Garmin Troodos Green Race μήκους 15 χιλιομέτρων, που διοργανώνεται από το Δρ.Με.Α. Racing, ενώ στις 9:30 δίνεται η εκκίνηση στο Adventure Run Race μήκους 3,5 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί και ο αγώνας 800 μέτρων για παιδιά μέχρι δώδεκα ετών. Όταν τελειώσει το τρέξιμο, γύρω στις 11 το πρωί, ξεκινά το Mountain Bike, με τρεις αποστάσεις (15 χλμ., 24 χλμ., 32 χλμ.) που θα τρέχουν παράλληλα.

Οι διοργανωτές προσφέρουν ειδικά βραβεία σε όσους αθλητές συμμετάσχουν και στο τρέξιμο και στην ποδηλασία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σχετική ιστοσελίδα cyclingcy.com.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ