Που (σ) τη διαστροφή στα cash, ένα τσιγάρο δρόμος

«Η ρύθμιση της συμβίωσης ατόμων του ίδιου φύλου συνιστά την τέλεια διαστροφή», πιστεύει η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας της Κύπρου.



 


Article featured image
Article featured image

Γράφει ο Παναστρούθ

 



Ούφου.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, πιο προβλέψιμη αντίδραση από τους «ιερούς» μας (άλλο και τούτο) παπάδες πεθαίνεις.

Για κάτσετε όμως, λίγο, τα πράγματα ίσως να μην είναι και τόσο boring.

Σε τι ποσοστό η θέση αυτή να στηρίζεται στο ρευστό που με το Σύμφωνο η εκκλησία μάλλον θα χάσει και πόσο να οφείλεται αποκλειστικά και καθαρόαιμα στη σκληροπυρηνική ομοφοβία; To’ χετε αναλύσει καθόλου; 

Εμείς εδώ ποντάρουμε σε ένα φίφτι, φίφτι. Και το ένα διαδραματίζει, πιστεύουμε, τον ρόλο του και το άλλο.

Οι οικονομικές απώλειες, από τη μία, από την υιοθέτηση του Συμφώνου Συμβίωσης δεν θα είναι και ευκαταφρόνητες.

Σταθερότατη αξία ο εκκλησιαστικός γάμος και αγαπάμε παράδοση, δε λέμε, πολλά είναι όμως τα ετερόφυλα ζευγάρια που θα προτιμούν την απλούστερη, χαλαρότερη και οικονομικά πιο συμφέρουσα επιλογή του Συμφώνου, ας μη γελιόμαστε. Παράλληλα, ο προκαθήμενος το δηλώνει ξεκάθαρα ο άνθρωπος, οικονομικά διαχειρίζεται, δεν κάνει και κάνα ποιμαντικό έργο. Συνεπώς, ουσιαστικότατοι είναι οι οικονομικοί λόγοι που ωθούν την εκκλησία να εναντιώνεται στο Συμφώνο, μιλάμε για ενδεχομένως μεγάλες απώλειες στα ταμεία.

Από την άλλη, το ότι πολλοί από τους παπάδες μας, χρόνια τώρα, ζουν μέσα στην πνευματική τους παράνοια και ψευδαίσθηση, δεν περιμέναμε την απροκάλυπτα και θρασύτατα δηλωμένη ομοφοβία τους για να το καταλάβουμε. Το βλέπουμε καθημερινά και με ένα σωρό άλλα παραδείγματα.

Υπάρχουν, όμως, και πολλοί πνευματώδεις άνθρωποι ανάμεσα στο «χριστεπώνυμο πλήρωμα». Όλοι έχουμε γνωρίσει. Ας βγει, επιτέλους, κάποιος από αυτούς να τοποθετηθεί.

Για παράδειγμα, ένα εξαιρετικό τέτοιο άτομο, υπόδειγμα ήθους και πνευματικότητας, που οι διπρόσωπες σουπιές και σιγανοπαπαδιές της εκκλησίας μας, όχι μόνο παραγκώνισαν αλλά και διαπόμπευσαν, είναι αυτός ο άνθρωπος εδώ.

 

«Σε εγκύκλιό της προς τους πιστούς, η Εκκλησία καλεί τη Βουλή να περιφρουρήσει τα ήθη και έθιμα του τόπου και σημειώνει πως η χριστιανική διδασκαλία δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ομοφυλοφιλία, ούτε και να δεχθεί τη συμβίωση ομοφυλόφιλων ατόμων».

 

Ακούμε καλά ρε παιδιά;

Ο ....Χριστός;

O... Ιησούς Χριστός;

 

Oh Lord.

Ό,τι να' ναι τούτοι οι παπάδες μας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ