Η παραδοχή των λαθών μας.

Διαβάζοντας το μήνυμα που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Νίκος Αναστασιάδης, αμέσως μετά το τέλος της παράστασης στο Ριάλτο, δεν μπορώ παρά να εστιάσω σε μία φράση-κλειδί…

Σε αυτή που αναφέρεται στην παραδοχή των λαθών μας.

 


Article featured image
Article featured image

«Δυνατό μήνυμα ειρήνης στέλνει το θεατρικό έργο “Κύπρος: Πικράθηκα στα ελληνικά, πληγώθηκα στα τούρκικα» που παρακολουθήσαμε απόψε στη Λεμεσό με τον κ. Μουσταφά Ακκιντζί.

Πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να φέρουμε την ειρήνη. Και είμαι δεσμευμένος να το κάνω και ο Μουσταφά είναι δεσμευμένος να το κάνει. Και πιστεύω ότι ο λαός μας επίσης θέλει ειρήνη.

Αυτό που θα ζητήσω από τον Υπουργό Παιδείας είναι αυτά το μεταφρασμένο έργο να ανέβει παντού στην Κύπρο, σε όλα τα σχολεία. Το μήνυμα είναι αρκετά ισχυρό. Είναι η παραδοχή των λαθών μας, είναι η παραδοχή όλων των πλευρών όπως και των παρεμβάσεων τρίτων μερών.

Πρέπει να εργαστούμε άοκνα με τον αγαπητό μου φίλο Μουσταφά για να φέρουμε την ειρήνη, για να δώσουμε την ευκαιρία στις νέες γενιές να ζουν εν ειρήνη με προοπτικές.

Μέσα στα σχέδια μου είναι να μεταβώ και στις κατεχόμενες περιοχές. Το βόρειο μέρος είναι μέρος της πατρίδας μας, της πατρίδας μου και το νότιο τμήμα είναι μέρος της πατρίδας του Μουσταφά και κάθε Κύπριου».

 



 

Όσο είναι το μερίδιο ευθύνης των τρίτων, λοιπόν, σε ότι αφορά στο σημερινό status quo, άλλο τόσο είναι και το μερίδιο το δικό μας -ή αν προτιμάτε, το μερίδιο κάποιων από εμάς… Μια χαρά το έθεσε ο πρόεδρος και αυτό είναι δείγμα πολιτισμού και καλής θέλησης σε ότι αφορά στην εξεύρεση λύσης.

Κι ας είναι ακόμα κάποιοι ανάμεσά μας που καλλιεργούν την ψευδαίσθηση πως είναι άμοιροι ευθυνών για τα δεινά της Κύπρου.

Εξάλλου, καλό είναι να μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Το τέλος των ψευδαισθήσεων δεν έχει επέλθει για όλους ακόμη.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ