Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα στην ελληνική κυβέρνηση

Το Μαξίμου ανακοίνωσε τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης που αναλαμβάνουν τα υπουργεία ενώ η ορκωμοσία αναβάλλεται εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν προκληθεί στην χώρα από τις πυρκαγιές και θα γίνει αύριο, Σάββατο, στις 10.30, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

 


Article featured image
Article featured image

Τα καινούργια πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα είναι οι Χριστόφορος Βερναρδάκης, Τρύφων Αλεξιάδης, Παύλος Πολάκης, Παύλος Χαϊκάλης, Δημήτρης Βίτσας, Σία Αναγνωστοπούλου, Γιάννης Αμανατίδης και η Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Αλέξης Τσίπρας απομάκρυνε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και στη θέση του τοποθέτησε τον μέχρι σήμερα υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη.

Στο υπουργείο Εργασίας, στο οποίο ενσωματώνεται και το χαρτοφυλάκιο των Κοινωνικών ασφαλίσεων, μετατίθεται ο έως σήμερα αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τη θέση του κ. Κατρούγκαλου καταλαμβάνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, έως τώρα γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Ο βουλευτής Αττικής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης αναλαμβάνει υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει υφυπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης.

Στο υπουργείο Εξωτερικών, τις θέσεις των Ευκλείδη Τσακαλώτου (νυν υπουργού Οικονομικών) και Νίκου Χουντή (μεταβαίνει στην Ευρωβουλή) καταλαμβάνουν η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης αντίστοιχα.

Τη θέση της παραιτηθείσας αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, καταλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Τρύφων Αλεξιάδης.

Τη θέση του Κώστα Ήσυχου, ως αναπληρωτή υπουργού Άμυνας καταλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας.

Τέλος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναλαμβάνει η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ