Τα Χανιά στο «Μπρούσκο» είναι η .. Λάρνακα

Να σταματήσει να προβάλει στο «Μπρούσκο» τη Λάρνακα ως ….τα Χανιά ζητά από τον Κούλλη Νικολάου, με άρθρο του στο Larnaka Online, o σκηνοθέτης Βάσος Βάσου.

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί η τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Μπρούσκο» να είναι πρώτη σε τηλεθέαση στην Κύπρο και η τηλεοπτική «διαφήμιση» των Χανιών και της Κρήτης γενικότερα να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια προβολής της σειράς, ωστόσο κάποιος που γνωρίζει καλά τις τοποθεσίες όπου εκτυλίσσονται οι πλείστες σκηνές, μπορεί εύκολα ν’ αντιληφθεί ότι όλα αυτά γίνονται «σε βάρος» της Λάρνακας, γράφει ο Βάσος Βάσου.

«Τι εννοούμε; Πολλές σκηνές που γυρίζονται δήθεν στα Χανιά, στην πραγματικότητα γυρίζονται σε σημεία αναφοράς της Λάρνακας, όπως στην όμορφη παραλία της Καστέλας, στην παραλία με τις φοινικιές μπροστά από το πολυτελές ξενοδοχείο «Palm Beach», στο γραφικό ψαραλίμανο και στη μαρίνα της Λάρνακας. Με τον τρόπο αυτό προβάλλονται συνεχώς τα Χανιά εις βάρος της Λάρνακας, αφού ούτε μία κουβέντα δεν έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα από τους πρωταγωνιστές της δημοφιλούς σειράς για την πόλη του Ζήνωνα. Και αυτό είναι κρίμα και άδικο για τη Λάρνακα».

Αγαπητέ Κούλλη Νικολάου, που κατάγεσαι από τη Λάγια της επαρχίας Λάρνακας, το ξέρουμε ότι τα γυρίσματα γίνονται στη Λάρνακα για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων. Αυτό είναι θεμιτό. Θα ήταν ορθότερο όμως, όπως εντέχνως βρήκες τρόπο να προβάλεις τη γενέτειρά σου, να «βολέψεις» στο σενάριο της σειράς και τη Λάρνακα. Δεν νοείται να «βαπτίζεις» κάθε βράδυ τη Λάρνακα... Χανιά, καταλήγει.  

 

(Φωτογραφία: παραλία Καστέλλα, Λάρνακα)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ