Θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα;

Πολλές χιλιάδες κοινοποιήσεις κερδίζει το κείμενο του Ελλαδίτη δημοσιογράφου στη βρετανική Guardian Άλεξ Ανδρέου, με το οποίο προτρέπει τους αναγνώστες του να επισκεφθούν την Ελλάδα για να τη βοηθήσουν.

 


Article featured image
Article featured image

Καλύπτοντας την ελληνική κρίση τους τελευταίους μήνες, η ερώτηση που μου κάνουν συχνότερα είναι «Γιατί η Ελλάδα δεν σταματά να γκρινιάζει και να πληρώσει τα χρέη της;», γράφει.

Είναι τόσο λυπηρό να συνειδητοποιώ πως υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που υποθέτουν ότι κάπου στην Ελλάδα υπάρχει κρυμμένο ένα στρώμα γεμάτο με ένα τρισεκατομμύριο ευρώ και αρνούμαστε να πληρώσουμε μόνο και μόνο από ριζοσπαστισμό, συμπληρώνει.

«Η δεύτερη συχνότερη ερώτηση όμως με χαροποιεί ιδιαίτερα: Υπάρχει κάποιος τρόπος να βοηθήσουμε;» με ρωτούν.

«Υπάρχει. Επισκεφθείτε την Ελλάδα» προσθέτει.

«Ο καιρός αυτήν την εποχή του χρόνου είναι όπως πάντοτε υπέροχος. Τα αρχαιολογικά μνημεία όπως πάντοτε ενδιαφέροντα, οι παραλίες και οι θάλασσες όπως πάντοτε μαγικές, και το φαγητό θεσπέσιο και υγιεινό. Οι τιμές είναι σημαντικά χαμηλότερες από ότι συνήθως και πρόκειται για μία από αυτές τις σπάνιες win-win περιπτώσεις για όλους.

Σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους, είναι πιο φιλόξενοι και ευγνώμονες από ποτέ. Η αντίδραση του κόσμου στις δυσκολίες είναι ένα ευρύ και πλατύ χαμόγελο.

«Δείχνοντας την αλληλεγγύη σας μέσω του τουρισμού είναι μια win-win κατάσταση. Κάνετε φθηνές διακοπές σε μια πανέμορφη χώρα και η Ελλάδα τονώνεται με ρευστό, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη» τονίζει ο Άλεξ Ανδρέου.

 

Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ