5 μυστικά μιας ευτυχισμένης σχέσης

Η ευτυχία μέσα σε μια ερωτική σχέση δεν είναι απλώς μια κατάσταση. Είναι μια προσπάθεια.

 


Article featured image
Article featured image

Είναι περισσότερο, οι καλές συνήθειες που αποκτούν και οι δύο σύντροφοι απέναντι στον άλλον.

Δε χρειάζεσαι τύχη μόνο για να βρεις το άτομο που θα ταιριάξεις.

Πιο κάτω θα δεις 5 βήματα, τα οποία είναι αρκετά για να το πετύχεις.

 

1. Δεν παραπονιούνται σε φίλους και συγγενείς για τη σχέση τους.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια γνωρίζουν πως δεν είναι χρήσιμο να μπλέξουν τρίτα άτομα στη σχέση τους. Μιλάνε ευθέως ο ένας στον άλλον αντί να συμβουλεύονται άλλους για το τι πρέπει να κάνουν.

 

2. Δεν υποδύονται τα θύματα.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια παίρνουν την ευθύνη για τα συναισθήματά τους και για τον ρόλο τους στη σχέση. Δεν κατηγορούν ο ένας τον άλλον για τα προβλήματα. Ζητούν αυτό που θέλουν αντί να γκρινιάζουν διαρκώς πως δεν τους φέρεται καλά ο σύντροφος.

 

3. Δεν ασκούν κριτική.

Ενδιαφέρονται για το καλό του συντρόφου τους και όταν θυμώνουν μαζί του βρίσκουν τον τρόπο να μιλήσουν για αυτό με ευγενικό τρόπο. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια ξέρουν πως η κριτική καταφέρνει μόνο να τους απομακρύνει και δημιουργείς πληγές στη σχέση.

 

4. Δε διαβάζουν το μυαλό του άλλου (γιατί δε θέλουν).

Όσοι κάνουν υποθέσεις μάλλον πέφτουν έξω. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια ξέρουν να επικοινωνούν και γνωρίζουν καλά τις ανάγκες και τα θέλω του συντρόφου. Σε όση αρμονία και αν βρίσκονται μαθαίνουν να λένε αυτό που θέλουν και δεν περιμένουν από τον άλλον να μαντέψει. Το λένε ξεκάθαρα.

 

5. Δεν αγχώνονται με τους ρόλους τους.

Ακόμα και αν υπάρχουν τα στερεότυπα για το τι πρέπει να κάνει το κάθε φύλο στη σχέση, τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι ευέλικτα στο να αναλάβουν ρόλους και καθήκοντα που δεν είναι στη δική τους δικαιοδοσία αν δουν πως αυτό δεν είναι το φόρτε του άλλου. Αν η γυναίκα για παράδειγμα δε μαγειρεύει και τόσο καλά ο άντρας δεν πρέπει να έχει πρόβλημα να αναλάβει τη μαγειρική στο σπίτι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ