Να αναδειχθεί το Κάστρο Πάφου ως αρχαιολογικό μουσείο

Ως αρχαιολογικό μουσείο, προτείνει να αναδειχθεί το Κάστρου της Πάφου, ο  πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων Αντώνης Αντωνίου.


Article featured image
Article featured image

Το θέμα έθεσε μέσω γραπτής ανακοίνωσης του.

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως το επιβλητικό και σήμα κατατεθέν της πόλης, το μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, δεσπόζει για πάνω από τέσσερις αιώνες στη δυτική πλευρά του λιμανιού της Πάφου και ελκύει ποικιλοτρόπως αρκετούς ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Αυτό όμως που πραγματικά στερείται το μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, είναι η συντήρηση, η σωστή προβολή και ανάδειξη του ως αρχαιολογικό μουσείο και όχι απλά ως μνημείο, όπως ακριβώς συνέβηκε και με τα κάστρα της Λεμεσού και Λάρνακας αντίστοιχα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ «αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, στην αύξηση του αρχαιολογικού τουρισμού και στην προβολή του ίδιου του μνημείου και της πόλης γενικότερα».

Εξάλλου, συμπλήρωσε «αυτό θα αποτελούσε ό,τι καλύτερο για την Πάφο, που όπως όλοι γνωρίζουμε από το 2017 θα είναι μια από τις δύο Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Δεσμεύτηκε τέλος όπως η Βουλή και ο ίδιος προσωπικά, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων στηρίξει κάθε προσπάθεια του τμήματος Αρχαιοτήτων προς αυτή την κατεύθυνση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ