Από που προέρχονται τα σκουπίδια στις κυπριακές παραλίες;

Δύο στα τρία απορρίμματα που εντοπίζονται σε κυπριακές θάλασσες και ακτές, προέρχονται από δραστηριότητες αναψυχής και άλλες χρήσεις της παράκτιας ζώνης.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό αναφέρει το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και μη κυβερνητικών οργανώσεων, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών που πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο (19 Σεπτεμβρίου).

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, είναι να μετρηθεί το επίπεδο ευαισθητοποίησης του κόσμου σχετικά με τις ακτές, αλλά και για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ανάγκη διατήρησης των ακτών και των θαλασσών μας καθαρών από τα σκουπίδια.

 Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και μη κυβερνητικών οργανώσεων αναφέρει ότι στην Παγκόσμια ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών συμμετέχουν περισσότεροι από 10 εκατομμύρια εθελοντές σε 152 χώρες συλλέγοντας από τις ακτές και το βυθό πάνω από 80.000 τόνους απορριμμάτων.

Οι εθελοντές καταγράφουν τις κατηγορίες των απορριμμάτων ώστε να συγκεντρώνονται στοιχεία για το είδος, τις ποσότητες και την προέλευση τους βοηθώντας στην κατανόηση και αντιμετώπιση του προβλήματος ρύπανσης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ