Αυτά τα Χριστούγεννα υιοθετούμε μια οικογένεια που μας χρειάζεται

Γιατί καμιά οικογένεια και κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει χωρίς δώρο, φαγητό και θαλπωρή, ειδικά αυτές τις γιορτινές ημέρες.

 


Article featured image
Article featured image

Εκατοντάδες οικογένειες στην Κύπρο βιώνουν και φέτος δύσκολες στιγμές, μη έχοντας τη δυνατότητα να προσφέρουν στα παιδιά και στο σπίτι τους τα απαραίτητα.

Στο πλαίσιο της εθελοντικής προσπάθειας για να μη μείνει κανένα παιδί και καμία οικογένεια χωρίς τα απαραίτητα για τις γιορτές, το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού ανακοίνωσε την έναρξη της εκστρατείας «Υιοθετήστε» μια οικογένεια τα Χριστούγεννα.

Υποστηρικτής της εκστρατείας ο Συνεργατισμός, ο οποίος προσφέρει τα απαραίτητα για το γιορτινό Τραπέζι, στις πρώτες 250 οικογένειες.

«Αυτά τα Χριστούγεννα ας μην λησμονήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας. Ας μην αναλωθούμε στην αγορά περιττών υλικών αγαθών και ας «Υιοθετήσουμε» μια οικογένεια σκορπίζοντας τη χαρά της γέννησης του Χριστού, προσφέροντας ακόμη και από το υστέρημα μας σε όσους έχουν ανάγκη».

 

Τι μπορείς να κάνεις;

Μπορείς να δώσεις σε μια οικογένεια τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι.

Μπορείς να προσφέρεις χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Μπορείς να προσφέρεις δώρα στα παιδιά.

Μπορείς να προσφέρεις οτιδήποτε και όσο εσύ μπορείς!

 

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει στην εκστρατεία;

Ο καθένας είτε ως άτομο είτε ως ομάδα.



Μπορείς να «υιοθετήσεις» μια οικογένεια:

Συγκεντρώνοντας τρόφιμα και άλλα χριστουγεννιάτικα εδέσματα μαζί με την παρέα σου ή τους φίλους σου. Ένας τη γαλοπούλα, άλλος μακαρόνια, ρύζι, πατάτες, άλλος κουραμπιέδες και μελομακάρονα κτλ. 

Συγκεντρώνοντας παιχνίδια και άλλα χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά οικογενειών που έχουν ανάγκη με τους συναδέλφους σου. 

Ετοιμάζοντας «χριστουγεννιάτικο πακέτο» με εδέσματα και οτιδήποτε άλλο εσύ μπορείς μαζί με την οικογένεια σου, τα παιδιά σου εξηγώντας τους ότι θα τα προσφέρετε σε μια οικογένεια που έχει ανάγκη.Με όποιους άλλους μπορείς να συγκεντρώσεις τα απαραίτητα για μια οικογένεια.

 

Πώς μπορείς να συμμετάσχεις στην εκστρατεία και να «υιοθετήσεις» μια οικογένεια;

Επικοινωνώντας με το Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού/Σώμα Εθελοντών της επαρχίας σου.



Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Λευκωσία: 22512602

Λεμεσός: 25737761

Λάρνακα: 24650525

Πάφος: 26953725

Αμμόχωστος: 99124521

Κερύνεια: 97743185.

Τα βιβλιοπωλεία ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ στηρίζουν την εκστρατεία του ΠΣΣΕ «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα» και διαθέτουν ειδικό χώρο συλλογής παιχνιδιών, βιβλίων/παραμυθιών και άλλων χριστουγεννιάτικων δώρων εντός του χώρου των βιβλιοπωλείων σε όλες τις πόλεις, τα οποία στη συνέχεια θα παραδώσει στο Σώμα Εθελοντών κάθε επαρχίας για να δοθούν σε παιδιά άπορων οικογενειών.

 

Γιατί να το κάνεις;

Για να δώσεις στα παιδιά σου τη χαρά της εθελοντικής προσφοράς μαθαίνοντας τα να χαρίζουν από το περίσσευμα ή και το υστέρημα τους ακόμη.

Για να θυμηθείς σαν ενήλικας τη χαρά της προσφοράς και να βιώσεις ότι «όταν δίνουμε γεμίζει πραγματικά η καρδιά μας».

 

*Τελευταία ημερομηνία παραλαβής ειδών από τα Σώματα Εθελοντών:  19 Δεκεμβρίου 2016


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ