Πόσο έτοιμος νιώθεις να πετάξεις σε όλο τον κόσμο;

Πολλοί από εμάς κατά καιρούς σκεφτόμαστε πώς αν είχαμε ένα όνειρο που θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε στη ζωή μας, αυτό θα ήταν να μπορούσαμε να ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο. Να γνωρίζουμε διαφορετικούς ανθρώπους, άλλες κουλτούρες, να γεμίζουμε εμπειρίες.

 


Article featured image
Article featured image

Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο στην πράξη δεν είναι ούτε εύκολο ούτε απλό. Εκτός κι αν επιλέξεις να κάνεις το όνειρο σου επάγγελμα, συνδυάζοντας μια επιτυχημένη καριέρα στον κλάδο των αερομεταφορών, με την επιθυμία σου να γνωρίσεις τον κόσμο.

Το Aviation & Tourism Institute (ΑΤΙ) δημιουργήθηκε από επαγγελματίες στο χώρο των αερομεταφορών, του τουρισμού και της εκπαίδευσης μέσα από την  ανάγκη να υπάρξει στην κυπριακή αγορά εξειδικευμένο εκπαιδευτικό κέντρο στα θέματα αυτά.

Το ΑΤΙ λειτουργεί σύμφωνα με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές και πρόνοιες των αρμοδίων διεθνών οργανισμών ( ICAO και  IATA) καθώς και της Κυπριακής Πολιτικής Αεροπορίας. Ενώ παράλληλα αποτελεί και το μοναδικό Accredited School της ΙΑΤΑ ( Διεθνής Ένωσης Αεροπλοΐας) στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το ΑΤΙ, προσφέρει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να αποκτήσουν ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δίπλωμα (vocational diploma) και παρέχει στήριξη στην αναζήτηση  εργασίας. Τα διπλώματα μπορούν να λειτουργήσουν εντελώς αυτόνομα αλλά και να ενδυναμώσουν άλλες σπουδές και να ανοίξουν πόρτες εργοδότησης.

Σε μόνο δύο (2) μήνες οι σπουδαστές μας μπορούν να αλλάξουν το επαγγελματικό τους μέλλον. Μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται και να σταδιοδρομήσουν στο συναρπαστικό  κόσμο των αερομεταφορών και του τουρισμού. Οι δεκάδες απόφοιτοι του ΑΤΙ, που ήδη εργάζονται σε αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες είναι η μεγάλη απόδειξη ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, το σωστό δίπλωμα και η κατάλληλη επαγγελματική καθοδήγηση μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα προς το καλύτερο.

 



Στο ΑΤΙ παρέχονται εκπαιδευτικά προγράμματα για Αεροσυνοδούς, υπαλλήλων τουριστικών οργανισμών, αεροπορικών εταιρειών  και αεροδρομίων, για cargo agents και ειδικούς επικίνδυνων φορτίων. Οι υποψήφιοι σπουδαστές μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει και να απογειώσουν κυριολεκτικά την καριέρα τους.

Παράλληλα με τα πιο πάνω προγράμματα, στους σπουδαστές παρέχεται εντελώς δωρεάν καθοδήγηση και σεμινάρια για τη σωστή παρουσίαση στις συνεντεύξεις εργασίας καθώς και για την σωστή συγγραφή ενός σωστού και αποτελεσματικού βιογραφικού.

Το πιο σημαντικό είναι ότι τα διπλώματα της ΙΑΤΑ είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα, και δεν επιδέχονται καμία περαιτέρω διαδικασία κρατικής ή μη αναγνώρισης. Αναγνωρίζονται ως έχουν από όλα τα κράτη και καθιστούν τους αποφοίτους του ΑΤΙ, πολίτες του κόσμου δίνοντας τους τη δυνατότητα να εργαστούν σε έναν κλάδο δίχως γεωγραφικά σύνορα, σε μία συνεχώς αυξανόμενη αεροπορική και τουριστική βιομηχανία σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο.

 



Επίσης μέσα από μια συνεργασία της ΙΑΤΑ με το Πανεπιστήμιο του Harvard στο τομέα της διοίκησης, δίνεται η δυνατότητα στους σπουδαστές που θα επιλέξουν ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα της ΙΑΤΑ να παρακολουθήσουν και να αποκτήσουν το δίπλωμα Leadership & Management ( Harvard Business Publishing), προσθέτοντας γνώσεις και αξία στο βιογραφικό τους για να προωθήσουν την καριέρα τους.

 



 

Γιατί να ασχοληθώ με τον τουρισμό και αερομεταφορές;

Ένα ερώτημα που θα μπορούσε κάποιος να θέσει είναι «γιατί να ασχοληθώ με τον τομέα αυτό:». Τα γεγονότα μιλούν καθαρά και απόλυτα.

· Η Κύπρος είναι μία χώρα η οποία βασίζεται στον τουρισμό.

· Ο τουρίστας για να έλθει στην Κύπρο επιλέγει κυρίως το αεροπλάνο ως μεταφορικό μέσο.

· Νέες αεροπορικές εταιρείες έρχονται στην Κύπρο

· Νέες και μεγάλες επενδύσεις πραγματοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

 

Συμπερασματικά λοιπόν αντιλαμβάνεστε ότι ο χώρος αυτός αναπτύσσεται συνεχώς και νέες θέσεις εργασίας παρουσιάζονται, παρά την κρίση που υπάρχει στους άλλους κλάδους. Η επιλογή ενός από τα διεθνή διπλώματα που προσφέρει το ΑΤΙ, αποτελεί το εισιτήριο για να μπει κάποιος στον δυναμικό αυτό τομέα της κυπριακής οικονομίας. Αποτελεί συνάμα και εισιτήριο για εργασία σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Το ΑΤΙ  έχει σαν κύριο σκοπό, να εκπαιδεύσει, να πιστοποιήσει και να προετοιμάσει τη νέα γενιά επαγγελματιών της τουριστικής βιομηχανίας και του κλάδου των αερομεταφορών.

Συγχρόνως τα διπλώματα μας απευθύνονται και σε εκείνους που ήδη εργάζονται στον χώρο, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες τους και να μη μείνουν πίσω από τον ανταγωνισμό. Για τους συγκεκριμένους σχεδιάζουμε ειδικά πακέτα και πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.

Για την επίτευξη όλων των πιο πάνω, έχουν δημιουργηθεί πρότυπες ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις στο κέντρο της Λευκωσίας, στην πολυσύχναστη λεωφόρο Νίκης. Παράλληλα προσφέρεται η ευκαιρία στους σπουδαστές που επιθυμούν να σπουδάσουν εξ’ αποστάσεων με τη βοήθεια της τεχνολογίας και του διαδικτύου.

Οι υποψήφιοι σπουδαστές μπορούν να επισκεφτούν τα γραφεία του ΑΤΙ στη Λευκωσία, στην λεωφόρο Νίκης και Κάστορος 1 να πάρουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται, να γνωρίσουν τους ιδρυτές/διευθυντές και τους έμπειρους εκπαιδευτές και να αποφασίσουν για το επαγγελματικό τους μέλλον. Μπορούν επίσης να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.aviationti.com και να περιηγηθούν στις δυνατότητες που τους δίνονται για μια καριέρα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ