Η Λεμεσός σε λίστα με τις καλύτερες πόλεις παγκοσμίως

Σχετικό meme που κυκλοφόρησε πρόσφατα* επιβεβαιώνεται από έρευνα γνωστής διεθνούς εταιρείας

 


Article featured image
Article featured image

Ανακοινώθηκαν και φέτος οι καλύτερες πόλεις του κόσμου με βάση την ποιότητα ζωής, μετά από έρευνα της γνωστής διεθνούς εταιρείας συμβούλων επιχειρηματιών, «Mercer».  

Ανάμεσα σ’ αυτές τις 230 πόλεις, βρίσκεται και η Λεμεσός, η οποία κατατάχθηκε στην 88η θέση, αμέσως πιο κάτω από την Αθήνα.  

Για έβδομη συνεχή χρονιά, την πρώτη θέση κέρδισε η Βιέννη και τη δεύτερη η Ζυρίχη.  

Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων, χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές.

Σε αυτά προστέθηκαν επίσης η προσωπική ασφάλεια και υγεία, οι δυνατότητες για μόρφωση, τα συγκοινωνιακά μέσα και οι παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.  

Δεύτερη στην κατάταξη, μετά τη Βιέννη, έρχεται η Ζυρίχη, ακολουθούμενη από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ τέταρτη είναι το Μόναχο και στην πέμπτη το Βανκούβερ του Καναδά, που είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στη Βόρεια Αμερική.

Στην τελευταία θέση της λίστας είναι η Βαγδάτη. Η Αθήνα βρίσκεται στην 87η θέση, μετά την Κουάλα Λουμπούρ (86η θέση) και πριν από τη Λεμεσό (88η).  

 

*Κυκλοφόρησε πρόσφατα στο κυπριακό ίντερνετ: 

 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: My Cyprus Insider


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ