H MasterCard θέλει να πληρώνουμε με… selfies

Με το πρόσωπό σας θέλει να κάνετε πληρωμές από εδώ και πέρα η MasterCard.

 


Article featured image
Article featured image

Η νέα αυτή στρατηγική, έχει στόχο να καταπολεμήσει τις απάτες που γίνονται με τις πιστωτικές και τις χρεωστικές κάρτες. 

Η νέα ρύθμιση η οποία ονομάζεται «selfie pay» (πληρωμή με φωτογραφία selfie), επιτρέπει στους κατόχους της κάρτας να χρησιμοποιήσουν την εικόνα του προσώπου τους ή το αποτύπωμά τους προκειμένου να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους όταν κάνουν πληρωμές.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι χρήστες είναι να εγκαταστήσουν την εφαρμογή της MasterCard στο κινητό τους ή το tablet τους.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να δίνουν τις πληροφορίες που έδιναν πριν για να κάνουν τις αγορές τους, απλά θα χρειάζεται και επιπλέον επιβεβαίωση.

Για να αποτρέψουν τους απατεώνες από το να κρατούν μία φωτογραφία μπροστά στην κάμερα, η εταιρεία ανέφερε ότι ο χρήστης πρέπει να ανοιγοκλείσει τα μάτια του.

Η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει μετά από πολλά τεστ και με 92% των χρηστών να αναφέρουν ότι προτιμούν αυτόν τον τρόπο από τους κωδικούς.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Νέα μελέτη αμφισβητεί μακροχρόνιες υποθέσεις για την εξέλιξη του ανθρώπινου κρανίου

Article featured image

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου

Article featured image

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και ας είναι καλοκαίρι