6 γνωστά ελληνικά τραγούδια με… κρυμμένα μηνύματα

Σίγουρα θα έχεις δει το κλασσικό βίντεο των late 90s με τον Τζίμη Πανούση από την παράσταση «Με λένε Πόπη», όπου έκανε εκτενή αναφορά στα ανάποδα μηνύματα μέσα σε γνωστά ελληνικά τραγούδια.

 


Article featured image
Article featured image

Ο «έξω-από-δω» μπήκε στους δίσκους μεγάλων καλλιτεχνών του εξωτερικού, έλεγε ο Πανούσης, ενώ ήρθε και στην Ελλάδα...

25 χρόνια μετά, το καυστικό χιούμορ το Πανούση θεωρείται ακόμα επίκαιρο από κάποιους, ο «έξω-από-δω» με την πάροδο των χρόνων φαίνεται πως έχει βαρεθεί να ασχολείται πλέον με την ελληνική μουσική βιομηχανία και γενικότερα της σοουμπίζ, πλην όμως οι παρατηρητικοί μουσικόφιλοι συνεχίζουν να βρίσκουν κρυμμένα μηνύματα μέσα σε γνωστά τραγούδια, καινούργια αλλά και πιο παλιά.

Ok, μπορεί τα σημερινά μηνύματα, που ενίοτε «παίζουν» σε memes και tweets, να μην είναι τόσο «επικίνδυνα» όσο αυτά που βρήκε ο Τζίμης, μια πλακίτσα στο γραφείο όμως θα την κάνεις σαν περάσουν από μπροστά σου στο facebook.

Όπως και να 'χει, και αστείο να μην το βρεις όλο αυτό, το μόνο σίγουρο είναι πως, από την ώρα που θα τα διαβάσεις, ποτέ ξανά δεν θα μπορείς να ακούσεις με την ίδια ευχαρίστηση το εκάστοτε τραγούδι χωρίς να κάνεις το συνειρμό με αυτό που θα δεις πιο κάτω. Πάει, σ' το καταστρέψαμε. Το όλο πράγμα τερμάτισε εδώ!



Δες πιο κάτω το σχετικό βίντεο με τον Πανούση να γυρνάει το CD ανάποδα για να βρει τα κρυμμένα μηνύματα σε δίσκο της Αλεξίου αλλά και... σε δικό του τραγούδι και ακολούθως ρίξε μια ματιά στα memes, tweets.. και όχι μόνο που μαζέψαμε, τα οποία επίσης -κατά κάποιο τρόπο- αφορούν σε κρυμμένα μηνύματα.

 

 



Μήπως... αυτό εννοούσε ο εκάστοτε ποιητής όταν έγραφε τους στίχους για τα πιο κάτω άσματα;

 

 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ