Στην Ισπανία κατεδαφίζουν ξενοδοχείο γιατί κτίστηκε σε φυσικό πάρκο

Περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ισπανία κατάφεραν να ανατρέψουν ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα σχέδια στις ακτές της νότιας Ισπανίας, καθώς το Δικαστήριο τις δικαίωσε με αποτέλεσμα να προχωρούν στο γκρέμισμα ξενοδοχείου.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο «El Algarrobico» βρίσκεται στη νότια Ισπανία κοντά στο φυσικό πάρκο Γκάμπο ντε Γκάτα και αποτελεί ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα οικοδομικά σχέδια στη χώρα.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις είχαν αρχίσει τον αγώνα τους από το 2003 με σκοπό να προστατεύσουν μια από τις τελευταίες φυσικές παραλίες στην περιοχή της Γκαρμπονέρας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο στη Μαδρίτη, κήρυξε παράνομη την ανέγερση του ξενοδοχείου, που διαθέτει 21 ορόφους και 411 δωμάτια.

«Επιτέλους άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το γκρέμισμα του ξενοδοχείου», πανηγυρίζει και ο υπ. Περιβάλλοντος της Ανδαλουσίας Χοσέ Φισκάλ.

Η κατεδάφιση του ξενοδοχείου υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αποζημίωση για τον ιδιοκτήτη ανέρχεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο πολλοί κάτοικοι της περιοχής στήριζαν την ανέγερση του ξενοδοχείου υποστηρίζοντας πως δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Για τη δημιουργία θέσεων εργασίας κάνει όμως λόγο και η Greenpeace. Για το γκρέμισμα θα απαιτηθούν 400 θέσεις εργασίας ισχυρίζεται ο Πιλάρ Μάρκος, επικεφαλής της καμπάνιας για την προστασία των ακτών από την Greenpeace. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ