Το φιλί με κλειστά μάτια είναι πιο απολαυστικό

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, η οποία αποκαλύπτει τους λόγους που όταν φιλάμε κλείνουμε τα μάτια μας.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, το φιλί γίνεται πιο απολαυστικό με κλειστά τα μάτια καθώς ο εγκέφαλός μας, χωρίς την όραση μπορεί να επικεντρωθεί καλύτερα στην αίσθηση της αφής. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή αφήσουμε τα μάτια μας ανοιχτά, τα οπτικά ερεθίσματα που λαμβάνουμε, μας αποσπούν και μειώνουν ταυτόχρονα την αίσθηση της αφής. Στα πλαίσια της μελέτης, οι ερευνητές ανέθεταν εργασίες που σχετίζονται με την όραση στους συμμετέχοντες, ενώ παράλληλα έκαναν μετρήσεις για την ευαισθησία της αφής τους.

Μέσα από το πείραμα, παρατήρησαν ότι όσοι προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν τις εργασίες που τους είχαν αναθέσει, χρησιμοποιώντας μεγαλύτερη οπτική προσήλωση, διατηρούσαν αποδυναμωμένη αίσθηση αφής. Με απλά λόγια, όσοι χρησιμοποιούσαν την όραση τους, έκλεβαν από την αφή τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδωσαν εξηγήσεις εν τέλει γιατί κλείνουμε τα μάτια αυθόρμητα όταν φιλιόμαστε, ή όταν κάνουμε έρωτα ή ακόμα και όταν χορεύουμε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ