Πάμε για κατασκήνωση για νέους Crossroads στον Κάμπο

Η κατασκήνωση Crossroads απευθύνεται σε νέους και νέες ηλικίας 15 έως 18 ετών, από οποιαδήποτε κοινότητα της Κύπρου και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 


Article featured image
Article featured image

Η κατασκήνωση έχει ως βάση των δραστηριοτήτων τις τεχνικές θεάτρου και εφαρμοσμένου θεάτρου και χρησιμοποιεί παράλληλα άλλες εκφραστικές τέχνες και εργαλεία μη τυπικής μάθησης, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ασφαλούς χώρου για δημιουργική μάθηση και δημοκρατικό διάλογο, προάγοντας την κατανόηση και το σεβασμό μεταξύ των νέων από διάφορες κοινότητες της Κύπρου.

Η κατασκήνωση συμπληρώνει επίσης το πρόγραμμα ‘Εκπαίδευση για ένα Πολιτισμό Ειρήνης’ συμπεριλαμβάνοντας μεθοδολογία και θεματολογία του Πολιτισμού Ειρήνης στις δραστηριότητές της.

Η κατασκήνωση για νέους Crossroads πραγματοποιείται από την Παρασκευή 29 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 στο χωριό Κάμπος της επαρχίας Λευκωσίας και εκτελείται από το Ινστιτούτο Έρευνας POST (POST RI) και τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (AHDR) ενώ διοργανώνεται από το ΜΚΟ TheatrEtc, ως μέρος του προγράμματος ‘Εκπαίδευση για ένα Πολιτισμό Ειρήνης ως μέσο για τη Συμφιλίωση στην Κύπρο’.

 



 

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλαμβάνει εργαστήρια από έμπειρους/ες εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές οι οποίοι/ες χρησιμοποιούν μεθόδους εφαρμοσμένου θεάτρου, όπως το θέατρο της επινόησης, καθώς επίσης και δραστηριότητες οικοδόμησης διαλόγου και εμπιστοσύνης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άλλες εκφραστικές τέχνες μέσα από σύντομα εργαστήρια επισκεπτών εμψυχωτών (δημιουργία μάσκας, μουσική, χορός και άλλα).

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλαμβάνει επίσης υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς και μια ολοήμερη εκδρομή στο αρχαίο θέατρο των Σόλων.

Η κατασκήνωση θα τελειώσει με μια παράσταση από τους συμμετέχοντες η οποία θα αποτελεί μια σύνθεση της μαθησιακής διαδικασίας και θα δημιουργηθεί από τους ίδιους μέσα από την καθοδήγησή τους σε μια σειρά εργαστηρίων θεάτρου επινόησης.

Η παράσταση θα είναι ανοικτή και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Αυγούστου στο χωριό Κάμπος.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Παρασκευή,  17 Ιουνίου 2016

Για περισσότερες πληροφορίες και το έντυπο συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα, ή επικοινωνήστε μαζί στην ηλεκτρονική διεύθυνση theatroktl.promo@gmail.com.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ