Σε συναγερμό η Κύπρος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τις επόμενες ημέρες

Θερμές αέριες μάζες και βόρειο ρεύμα επηρεάζουν την περιοχή. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος και πολύ θερμός. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό και τα παράλια θα αγγίζει τους 26 βαθμούς κελσίου και γι’ αυτό το λόγο βρίσκεται σε ισχύ κίτρινος συναγερμός.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως μας ενημερώνει ο Έρικ Κίτας, οι θερμοκρασίες σήμερα έφτασαν μέχρι τους 41 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό, ενώ στα παράλια κυμάνθηκε από 35 έως 39. 

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και πολύ θερμός, με την θερμοκρασία να ανέρχεται στο εσωτερικό στους 42-43 βαθμούς και στα παράλια στους 37 – 40 βαθμούς κελσίου. Στην χιονίστρα θα αγγίξει τους 27 βαθμούς. 

Το επίπεδο συναγερμού θα βρίσκεται στο κόκκινο για το εσωτερικό και τοπικά, τα νότια και τα ανατολικά παράλια. Οι θερμές αέριες μάζες συνεχίζουν μέχρι το Σάββατο τουλάχιστον, με τη θερμοκρασία να αγγίζει 40άρια. 

Από την Κυριακή θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας, αλλά θα υπάρχει άνοδος της υγρασίας.

Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, αλλά και λόγω των χαμηλών ποσοστών υγρασίας ο κίνδυνος πυρκαγιάς, εξακολουθεί να είναι μεγάλος, για αυτό όλοι μας οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ακόμα και με τα αποτσίγαρα που τα πετάμε. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ