Μουσική και κινηματογράφος με θέα τη θάλασσα

Η Λεμεσός φιλοξενεί το πρώτο Foundation Film Festival από το Andrey & Julia Dashin’s Foundation.

 


Article featured image
Article featured image

Με στόχο την ανάδειξη και στήριξη της πολυπολιτισμικότητας της Κύπρου, το Andrey & Julia Dashin’s Foundation, σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού, παρουσιάζει το «La-Dee-Dah Nights», στο πλαίσιο του πρώτου Foundation Film Festival (FFF). 

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στη μεγάλη αποβάθρα του Μόλου στη Λεμεσό, από τις 8 μέχρι τις 10 Ιουλίου 2016, που θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους της Κύπρου και ιδιαίτερα της πόλης της Λεμεσού, να παρακολουθήσουν μαζί παλιές κι αγαπημένες ταινίες από τον ελληνικό, ρωσικό και αγγλικό κινηματογράφο και να απολαύσουν πλούσιο, ζωντανό μουσικό πρόγραμμα από ντόπιους καλλιτέχνες. Και όλα αυτά με φόντο τη μαγευτική θάλασσα της Λεμεσού. 

Στις 8 Ιουλίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει γνωστές άριες από τη σοπράνο Έλλη Αλωνεύτη με τη συνοδεία του πιανίστα Νικόλα Μελή, ενώ θα ακολουθήσει η προβολή της ρωσικής ταινίας «Όταν πετούν οι γερανοί» ή «Letyat Ζhuravli» (1957). 

Στις 9 Ιουλίου, θα υποδεχθούμε στη σκηνή τους Sandy Brour που θα μας ταξιδεύσουν με τους bossa nova, swing, tango, bolero, blues και βαλς ρυθμούς τους πίσω στον χρόνο, δημιουργώντας παράλληλα μια μοναδική ατμόσφαιρα. Η δεύτερη μέρα θα ολοκληρωθεί με την προβολή της αγγλικής ταινίας «Monty Python and the Holy Grail» (1975) που συνδυάζει περιπέτεια, κωμωδία και φαντασία. 

Η τελευταία μέρα περιλαμβάνει γλυκές μελωδίες του Χατζηδάκη από τους ταλαντούχους Ευάγγελο Χριστοδούλου, Λοΐζο Παφίτη και Κατερίνα Αντρέου και ολοκληρώνεται με την προβολή της αξέχαστης ελληνικής ταινίας «Ποτέ την Κυριακή» (1960). 

Το φεστιβάλ είναι ανοικτό και δωρεάν προς το κοινό ενώ θα προσφέρονται καλοκαιρινά κοκτέιλ, σνακ και ροφήματα σε χαμηλές τιμές και θα συλλέγονται εισφορές, όλα για την ενίσχυση του «Ευαγορείου» Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. 

Η Julia Dashina, εκ των ιδρυτών του Andrey & Julia Dashin’s Foundation, δήλωσε σχετικά: «Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ζήλο που διοργανώνουμε το φεστιβάλ αυτό για να γιορτάσουμε την πολυπολιτισμικότητα, και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε αυτό, από τη μουσική και τον κινηματογράφο που ως γνωστόν ενώνουν τον κόσμο. Παράλληλα, το φεστιβάλ εκπληρώνει και ένα από τα κύρια μελήματα του Andrey & Julia Dashin’s Foundation που είναι η έμπρακτη προσφορά στην κοινωνία και τον πολιτισμό». 

 





*
Η εκδήλωση διοργανώνεται με την στήριξη του Δήμου Λεμεσού και με χορηγούς το Θέατρο Ριάλτο, την Pantone Signs Ltd, την Perrier και την Chocoflow. Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι εφημερίδες Πολίτης και Cyprus Mail, το Κανάλι 6, το RU TV και το Russian Media Group.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ