Το κλάμα της Παρασκευής εν γέλιο του Σαββάτου #17

Ό,τι σχολιάσαμε το διάλειμμα στη δουλειά, στα μπαράκια και στο messenger τη βδομάδα που μας πέρασε. Κάθε Παρασκευή εδώ, από την συντακτική ομάδα της CΙΤΥ.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης, που ταιριάζει παντού και πάντα (στο facebook κυρίως),  φαίνεται να κάνει και πάλι trending αυτό το διάστημα.

Αρχή, βέβαια, έκανε η κάτωθι εκδήλωση-κάλεσμα για προσκύνημα των... γυαλιών του.

 

 

Κι ενώ δεν προλάβαμε καλά καλά να τρολάρουμε το πιο πάνω με την ησυχία μας, τσουπ, πετάγεται στο timeline μας αυτό.

 

Και κάπως έτσι αναγνώσαμε ξανά τις γνωστές προφητείες και πριν προλάβουμε να τις χωνέψουμε, μαθαίνουμε για το (κατά τα άλλα) βολικό πραξικόπημα στην Τουρκία.

Για πέντε δευτερόλεπτα παγώσαμε και σκεφτήκαμε να μετανοήσουμε αλλά η αλήθεια δεν άργησε να λάμψει. Και ουδεμίαν σχέση είχε με τις προφητείες του Παΐσιου. 

*Στην φώτο-τρολ απεικονίζεται το νέο κυβερνητικό σχήμα Ερντογάν. 

 

Βέβαια, δεν ήταν λίγοι αυτοί που βιάστηκαν να το συνδέσουν και να ξεχειλίσουν τα social media με σχόλια όπως το πιο κάτω και εικόνες όπως αυτή:   

 

Για καλή μας τύχη, οι προφητείες δεν επιβεβαιώθηκαν οπόταν αυτοί που ετοίμασαν τα μπαγκάζια τους για να μεταναστεύσουν στις χαμένες πατρίδες έμειναν μέχρι την εξώπορτα. 

 

Και οι best of των τρόλερς στο διαδίκτυο έκαναν, βεβαίως, το πάρτι τους.  

 

Πάρτι δηλώσεων έκανε και ο μεσιέ Ρότσας, που θεώρησε, πάνω κάτω, χαμένη ευκαιρία για την Κύπρο το γεγονός ότι δεν μπουκάραμε στα κατεχόμενα για να τα αρπάξουμε πίσω.   

 

Με τούτα και με κείνα, κι αφού το διεθνοσασπένς δεν μας έκατσε, επιστρέψαμε ήρεμα και καλά στην καθημερινότητά μας.  

Κι αντί χαμένες πατρίδες, χαμένες ευκαιρίες και χαμένες προφητείες, είπαμε να χαθούμε μες την πόλη, μες τες εκκλησιές, μες το τελευταίο ερμαράκι της κουζίνας και να εντοπίσουμε τα... Πόκεμον.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ