Η αγκαλιασμένη τριμελής οικογένεια στο Μουσείο του Κουρίου [εικόνες]

Ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα του Τοπικού Αρχαιολογικού Μουσείου Κουρίου, στην Επισκοπή, ξεχωρίζουν οι σκελετοί μιας οικογένειας.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Γιώργος Μιχαήλ

 

Πρόκειται για τους σκελετούς μιας τριμελής οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους κατά το φοβερό σεισμό του 365 μ.Χ. που κατέστρεψε την πόλη του Κουρίου.

Αυτό που προκαλεί δέος είναι πως κατά την ανασκαφή οι σκελετοί βρέθηκαν αγκαλιασμένοι, ενώ στο μουσείο εκτίθενται όπως ακριβώς αποκαλύφθηκαν.

 



 

Να αναφέρουμε πως, το Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Κουρίου, εκθέτει αντικείμενα που αντικατοπτρίζουν τις διάφορες φάσεις της ιστορίας της πόλης του Κουρίου. Τα ευρήματα προέρχονται από την ακρόπολη του Κουρίου, το Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη, την εκτεταμένη νεκρόπολη του Αγίου Ερμογένη, καθώς και τις παλαιοχριστιανικές βασιλικές της περιοχής.

Βρίσκεται στο χωριό Επισκοπή, της επαρχίας Λεμεσού και αποτελεί τμήμα της οικίας που έκτισε στα 1937 ο George McFadden, ο οποίος ηγήθηκε εκτενών αρχαιολογικών ερευνών στο Κούριο και στην ευρύτερη περιοχή, από το 1934 μέχρι το θάνατό του από πνιγμό το 1953. Μετά το θάνατό του McFadden, το σπίτι μεταβιβάστηκε στο Τμήμα Αρχαιοτήτων. Ένα μέρος του διαμορφώθηκε σε εκθεσιακό χώρο και εγκαινιάστηκε το Δεκέμβριο του 1969.

 

Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Κουρίου

Επισκοπή, επ. Λεμεσού

Πληρ. 25932453

Ωράρια: Δευτέρα - Παρασκευή: 8.00-15.30, Σάββατο και Κυριακή κλειστό

Τιμή εισόδου: €2,50


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ