Πέραν των 40 χορευτών θα «ανοίξουν» την τελετή έναρξης του Πάφος2017

Την Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν οι ακροάσεις των χορευτών – επαγγελματιών και σπουδαστών χορού, στη Σχολή Χορού Κλέας Πιτσιλλίδου από τον γνωστό επαγγελματία χορογράφο και χορευτή  Ido Tadmor από το Ισραήλ, τον Κύπριο σκηνοθέτη και ηθοποιό Νεοκλή Νεοκλέους και τον Jhonathan Soutchy βοηθό χορογράφου.

 


Article featured image
Article featured image

Με δεκάδες αιτήσεις τόσο από επαγγελματίες, σχολές και σπουδαστές χορού έγινε η πρώτη επιλογή των ατόμων που θα εκτελέσουν το χορογραφικό μέρος της εκδήλωσης στις 28 Ιανουαρίου 2017. 

Μια μεγάλη ομάδα νέων σπουδαστών χορού πέρα των 40 χορευτών, όπως επίσης και αριθμός επαγγελματιών χορευτών επιλέγηκε για την χορογραφία της Τελετής ‘Έναρξης, η οποία εμπνέεται από την θεματική ενότητα του καλλιτεχνικού προγράμματος «Μύθος και Θρησκεία». 

Από τον Οκτώβριο θα αρχίσει μια συνεργασία με τον Ido Tadmor και τον βοηθό του Jhonathan Soutchy με δασκάλες χορού για την χορογραφία της Τελετής ‘Έναρξης, οι οποίες με την σειρά τους θα μεταφέρουν τις απαραίτητες τεχνικές και χορευτικές συνθέσεις στις σπουδάστριες χορού. 

 



Οι εντατικές πρόβες για την Τελετή ‘Έναρξης θα ακολουθήσουν τον Δεκέμβριο του 2016 πριν την αρχή της πολιτιστικής χρονιάς. 

Κατά τη διάρκεια των ακροάσεων o xoρογράφος και σκηνοθέτης της Τελετής ‘Έναρξης πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συνδέσμου Dance Culture ο οποίος θα αποτελέσει επίσης ένα σημαντικό κομμάτι στην πραγματοποίηση ενός εντυπωσιακού θεάματος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ