Αυτά θα συμβούν στο πέος σου καθώς μεγαλώνεις

Οι επιδράσεις της γήρανσης στον «ανδρισμό» του κάθε άντρα, είναι πολλές και όχι πάντα ευχάριστες, κάτι το οποίο το βιώνουν βεβαίως όλοι οι άνθρωποι καθώς μεγαλώνουν.

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί όσο μεγαλώνουμε να αποκτούμε περισσότερη σοφία και ωριμότητα, εντούτοις το σώμα μας, ακόμα και αν προσέχουμε τη φυσική μας κατάσταση και τη διατροφή μας, αλλοιώνεται και μας «προδίδει».

Για τους άνδρες τα προβλήματα που προκύπτουν, δεν μπορούν να  κρυφτούν, ενώ οι επιπτώσεις δεν επηρεάζουν μόνο το σώμα, αλλά σίγουρα και τη ψυχολογία.

Δεν είναι μόνο οι γκρίζες τρίχες, η απώλεια μαλλιών, οι διάφοροι πόνοι στα κόκκαλα, και οι ασθένειες που πρέπει να σε ανησυχούν, αλλά και οι αλλαγές που θα συμβούν στο πέος τους.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες δημοσιεύτηκαν στο αμερικάνικο «Men’s Health», από τον Διευθυντή του Jersey Urology Group ΔΡ. Brian Steixner, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα ανδρικής και σεξουαλικής υγείας.

 

Θα συρρικνώνεται συνεχώς, με διαρκή και αποφασιστικό τρόπο

Αυτό οφείλεται στην αντικατάσταση των υγειών και πλούσιων κυττάρων, με μη ελαστικές ίνες με την ονομασία κολλαγόνο, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη συνεχή μείωση.

Κάτι το οποίο μπορεί να γίνει για να καθυστερήσει ή να ελαχιστοποιήσει τις δράσεις του κολλαγόνου, είναι να κρατήσεις το βάρος σου σε φυσιολογικά επίπεδα, κυρίως το βάρος της μέσης. Σε αντίθετη περίπτωση, το βάρος που μαζεύεται γύρω από την κοιλιακή χώρα, πιέζει προς τα έξω τη συγκεκριμένη περιοχή και το πέος κρύβεται ακόμη περισσότερο μέσα στο δέρμα.

 

Θα δημιουργηθεί μια καμπή

Με τα χρόνια έρχεται και η κλίση. Δεν φταις εσύ και δυστυχώς είναι λίγα εκείνα που μπορείς να κάνεις για να το αποτρέψεις. Πολύ απλά, αυτό συμβαίνει εξ αιτίας των καθημερινών μικροτραυματισμών που προέρχονται από πιθανών αθλητικές δραστηριότητες ή τη συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας, τα οποία προκαλούν εσωτερικές ουλές οι οποίες συσσωρεύονται κατά μήκος του πέους και επιφέρουν την καμπή.

Αυτή η κατάσταση θα αρχίσει να χειροτερεύει μετά τα 60 σου χρόνια. Όπως αναφέρει ο γιατρός Steinxer, έχει δει περιπτώσεις ανδρών όπου το μόριο τους έμοιαζε με αγγλικό ερωτηματικό.

 

Θα πέσει ακόμη περισσότερο

Με απλά λόγια, όσο ο άντρας μεγαλώνει, το όσχεο του γέρνει. Αυτό οφείλεται κυρίως στην απώλεια μυϊκής μάζας. Αυτή την κατάσταση ο Steinxer την περιγράφει ως βουτιά προς τα κάτω.

 

Θα δημιουργηθούν προβλήματα σεξουαλικής απόδοσης

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, και με 30 εκατ. άνδρες να επηρεάζονται παγκόσμια, δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Ο λόγος όμως που προκαλείται είναι η μικρότερη ροή αίματος στο πέος. Κάτι σαν καρδιακή προσβολή του πέους, όπως αναφέρει ο Steixner.



Και κάτι για το οποίο όλοι οι άντρες πρέπει να προσέχουν και να ελέγχουν

Όσο μεγαλώνει ένας άντρας, τόσο πιο συχνά οφείλει να ελέγχει και να παρατηρεί τα διάφορα σημάδια για καρκίνο του προστάτη και όρχεων, ειδικά οι μεσήλικες.

Ακόμη ένα σημείο που επισημαίνει ο Steixner, αφορά όσους άνδρες δεν έχουν προχωρήσει σε περιτομή, αφού εκεί προκύπτουν θέματα υγιεινής και πολλοί είναι οι εκείνη οι οποίοι έχουν μολυνθεί ακριβώς για δεν φρόντιζαν να περιποιούνται το συγκεκριμένο σημείο τακτικά. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ