Ο αιχμηρός λόγος της Meryl Streep που «κάρφωσε» τον Trump [βίντεο]

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Meryl Streep στηλιτεύει δημόσια τα όσα συμβαίνουν στην Αμερική ή γενικότερα στον πλανήτη. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είναι γνωστή για την ανθρωπιστική της δράση, κυρίως όμως για τον αιχμηρό της λόγο, ο οποίος δεν διστάζει να σχολιάσει και να «καρφώσει» μέχρι και τον ίδιο τον πλανητάρχη.

 


Article featured image
Article featured image

Χθες πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης για τις «Χρυσές Σφαίρες» και η ηθοποιός ήταν μέσα στις βραβευθείσες. Ανεβαίνοντας στη σκηνή να παραλάβει το βραβείο της και έπειτα από μια χιουμοριστική απολογία για τη βραχνή φωνή της, ξεκίνησε να αναφέρεται σε διάφορους γνωστούς ηθοποιούς του Hollywood, οι οποίοι είτε προέρχονται από φτωχές οικογένειες, είτε γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε άλλες χώρες, είτε πολύ απλά δεν κατάγονται από την Αμερική.

Για να καταλήξει ότι στην ουσία το περίφημο και πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο Hollywood αποτελείται κατά κύριο λόγο από ξένους, οι οποίοι κατοικούν εκεί και δημιουργούν το μύθο του.

«Αν διώξουμε όλους αυτούς τους «ξένους» από το Hollywood τι θα μείνει; Μόνο οι λόφοι».

Μέσα σε λίγα λεπτά και χωρίς καν να αναφέρει το όνομα του νέου πλανητάρχη, η Meryl Streep έδωσε ίσως την πιο δυνατή απάντηση στην ρατσιστική και ξενοφοβική ρητορική του Donald Trump, καλώντας παράλληλα όλους τους παρευρισκόμενους και γενικότερα τους ηθοποιούς να αντισταθούν σε όλη αυτή την πολεμική ενάντια στους ξένους και να βάλουν πλάτη μέσω της αναγνωρισιμότητας τους, για να στηρίξουν όλες αυτές τις ευάλωτες ομάδες που δέχονται πυρά από παντού.  

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ