Είναι πραγματική η φωτογραφία του παράξενου πλάσματος που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο;

Είναι πραγματική. Μόνο που η αλήθεια δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην «είδηση» που αναπαράγουν διάφοροι ιστότοποι εδώ και μερικές ημέρες.

 


Article featured image
Article featured image

Λογικά, κάπου θα έχεις πετύχει κάποιο δημοσίευμα που ισχυρίζεται ότι βρέθηκε στη Μαλαισία ένα παράξενο πλάσμα με σώμα γάτας και κεφάλι ανθρώπου. Και λογικά, θα γέλασες αφού δεν θα πέρασε στιγμή από το μυαλό σου ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πραγματικό.

Στην απίθανη περίπτωση παρόλα αυτά που θεώρησες ότι η είδηση είναι πραγματική, η Αστυνομία της Μαλαισίας και τα Ελληνικά HOAXES, διαψεύδουν την είδηση κατηγορηματικά. 

 



 

Παρόλα αυτά, επειδή εκτός από φωτογραφίες κυκλοφόρησαν και κάποια βίντεο (δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ) με αυτό το πλάσμα, τα Ελληνικά Hoaxes αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο πλάσμα δεν είναι παρά μια κούκλα από σιλικόνη, που κατασκεύασε η Ιταλίδα καλλιτέχνιδα Laira Maganuco. Η Laira, η οποία γενικά κατασκευάζει περίεργα πλάσματα και τα πουλάει online, στις 5/10/2017 ανέβασε τις φωτογραφίες και το βίντεο στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook για να πουλήσει το έργο και από εκεί κάποιοι τις αντέγραψαν και έστησαν αυτό το παραμύθι.

 



Η συγκεκριμένη κατασκευή μάλιστα ονομάζεται «μωρό λυκάνθρωπος» και πουλήθηκε στην τιμή των 200 ευρώ στις λίγες ημέρες αργότερα. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ