Πώς ένα λεωφορείο που διαφημίζει τα κατεχόμενα κατάφερε να διασχίσει την Ελλάδα;

Οργανωμένη προπαγάνδα ή φιλανθρωπική πράξη;

 


Article featured image
Article featured image

Την είδηση τη διαβάσαμε αρχικά από την ελληνική ιστοσελίδα «Πρώτο Θέμα» η οποία έκανε λόγο για το προκλητικό λεωφορείο της πρωτοβουλίας «Expedition North Cyprus», το οποίο διέσχισε την Ελλάδα διαφημίζοντας στην ουσία την κατεχόμενη Κύπρο, ως τουριστικό προορισμό.

Ψάχνοντας στη σελίδα της πρωτοβουλίας στο Facebook, βρήκαμε όντως το post με τις εν λόγω φωτογραφίες, το οποίο μάλιστα είχε την εξής σημείωση: «Πολλοί μας συμβούλευσαν να μην οδηγήσουμε το λεωφορεία μας μέσα από την Ελλάδα. Το κάναμε, συνοδεία αστυνομικών και ιδιωτικής ασφάλειας. Το ‘τρελό’ λεωφορείο μας ταξίδεψε και μέσα από την Ελλάδα με προορισμό τη Βόρεια Κύπρο. Μας υποδέχτηκαν ζεστά».

 



Το λεωφορείο ταξίδεψε μέσω των μεθοριακών σταθμών Προμαχώνα και Κήπων πέρασε την Τουρκία, και ακολούθως κατέληξε στην κατεχόμενη Κύπρο όπου και ήταν ο καταληκτικός προορισμός της δράσης. Οι «Expedition North Cyprus», είναι μια πρωτοβουλία η οποία διοργανώνει φιλανθρωπικές δράσεις με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για τη βοήθεια άπορων παιδιών και οικογενειών και τη δημιουργία καταφυγίων και παιδικών σταθμών για ανήλικα παιδιά που δεν έχουν οικογένειες.

Στο πλαίσιο της φετινής πρωτοβουλίας, το λεωφορείο ξεκίνησε ένα ευρωπαϊκό tour διάρκειας 16 ημερών διασχίζοντας 11 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, για να καταλήξει στα κατεχόμενα, με επιβάτες έξι Βέλγους εθελοντές του τουριστικού οργανισμού Robinson Club όπου ανήκει και η πρωτοβουλία «Expedition North Cyprus».

Το ζήτημα που προκύπτει εδώ, είναι οι διαφημιστικές αφίσες που έντυναν το λεωφορείο οι οποίες στην ουσίας διαφήμιζαν την κατεχόμενη Κύπρο ως τουριστικό προορισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών του ψευδοκράτους να στηρίζει την όλη προσπάθεια, δίνοντας σαφώς άλλη βαρύτητα στην όλη ενέργεια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ